Чоловіків заохочуватимуть брати відпустку для догляду за дитиною - програма рівності на Рівненщині

Депутати проголосували ЗА

Протягом наступних років на Рівненщині впроваджуватимуть обласну соціальну програму забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків. Вона діятиме протягом 2018-21 років. За рішення, яке підготував департамент соцзахисту Рівненської ОДА, проголосували напередодні на сесії облради. У серпні постанову про проведення таких заходів видав Кабмін.

На Рівненщині враховуватимуть особливі потреби дівчат та жінок з інвалідністю, із сільської місцевості, жінок, які самі виховують дітей, жінок похилого віку під час надання пропозицій щодо внесення змін до нормативно-правових актів у відповідних сферах.

Проводитимуть дослідження з питань забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків. Гендерний компонент також треба включити й до програм економічного та соціального розвитку.

До оцінки роботи держслужбовців включать такі показники, як гендерна чутливість до виявлення проблем, робота з гендерною статистикою.

Робота зі статистичними даними та інформаційна кампанія серед населення займає чималу частину програми.

Зокрема щодо дискримінації. Як ідеться в додатку до проекту рішення: органи місцевого самоврядування мають забезпечити розгляд звернень громадян за фактами дискримінації за ознакою статі та надання допомоги.

Чоловіків заохочуватимуть, аби ті користувалися відпусткою для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку.

Також передбачаються заходи з допомоги жінкам і чоловікам похилого віку. Забезпечення рівних можливостей у громадській діяльності, бізнесі тощо.

На це передбачені й кошти:  всього за 2018-21 роки мають витратити з обласного бюджету 224,4 тисячі гривень. 2,7 тис. у 2018-му, 68,3 ти. - у 2019, 88,9 тис. - у 2020 і 64,5 тис. - у 2020.  

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень