Чоловіків віком до 30 років найменше за всю історію незалежності України. Як це вплине на мобілізацію

При цьому віковий поріг мобілізації у 27 років один з найвищих у світі 

Демографічна криза в Україні явище не нове. Вона почалася ще у 1990-х. Тоді на одну матір припадало 1,9 дитини. В наступні 10 років народжуваність знизилася до 1,1 дитини.

У 1990-х роках заощадження зникли, а зарплати знецінилися в умовах економічної кризи. У повітрі зависла невизначеність та невпевненість у майбутньому, яка "вплинула на репродуктивну поведінку населення, – каже заступник директора Інституту демографії та соціальних досліджень імені Михайла Птухи Олександр Гладун.

Держава відчула гострий брак робочої сили, коли діти народжені у перші роки незалежності досягли 20 річного віку. З початком повномасштабного вторгнення, нестача людей стала чи не найбільшою проблемою мобілізації. Зниження призовного віку для чоловіків з 27 до 25 років може ще більше зменшити покоління, пишуть журналісти  The New York Times. 

Крім того, за час повномасштабного вторгнення суттєво впала народжуваність.  Головним чином тому,  що близько 800 тисяч українок віком від 18 до 34 років виїхали до країн Європейського Союзу. Відсутність жінок відіграє більшу роль в українській демографії, ніж призов чоловіків до армії.

І хоча видання зазначає, що демографічні проблеми Україні не унікальні, схожу ситуацію переживають, наприклад і в росії. Але населення країни агресора у чотири рази більше ніж в Україні, що значною мірою полегшує для них питання мобілізації. 

При цьому віковий поріг мобілізації в Україні один з найвищих у світі. У США можуть призивати в армію з 18 років. У новому законі про мобілізацію вік військовозобов'язаних, які підлягають мобілізації - змінили. Тепер це особи віком від 25 до 60 років. 

Джерело: Українська правда 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень