Член міськвиконкому Рівного розкритикувала систему тендерних закупівель «Prozorro»

І назвала її злом

Член міськивконкому Рівного, волонтер, керівник ГО "Жіноча сотня" Ніна Скиба критику системи «Prozorro» виклала у соцмережу Фейсбук. 

На її думку, система закупівель є злом з трьох причин. Перша - це те, що

Тендери як прописували, так і прописують під певні фірми, добавляють якісь міфічні критерії, які реального відношення до якості не мають, тому тендер виграє "потрібна" фірма, а всі інші їдуть боком.

 

Ти платиш гроші, щоб взяти участь, пропонуєш кращий товар, а закупляють консервні банки за ціною нормальних дверей. Нема слів, одні емоції.

 

Так, оскаржити можна, це довго, і все одно не завжди дієво. 

Друга причина, пише Ніна Скиба, це неможливість визначити якість того, що купуєш через ситему:

Дуже важко дізнатись про якість продукту, поки ти його не закупиш. А коли закупиш, буває таке, що ніби прописаним вимогам відповідає, але якість найнижча. 

І третя причина, вважає член міськвиконкому, неможливість знайти постачальника робіт і послуг після виконання умов тендеру:


Де ти будеш шукати того виконавця після виявлення браку, якщо він зареєстрований в якомусь там селі у чорта на рогах? Ситуація із нанесенням розмітки на рівненські дороги тому в приклад.

 

І дуже часто ті фірми через деякий час просто зникають. Кінці в воду. Гроші витрачені, але наступного року треба знову робити ту ж саму роботу і знову витрачати гроші. Як на мене, то ліпше мати справу із місцевими фірмами, про які можна швидко отримати інформацію щодо надійності і до яких можна завітати "в гості" у разі недобросовісного виконання роботи.

Тож Ніна Скиба зробила висновок:

Дрібні тендери на декілька тисяч можна виграти без проблем, але заробітку там, як кіт наплакав. А в серйозних закупівлях все як було, так і є.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень