Чи випускатимуть чоловіків-студентів іноземних вишів за кордон? – остаточна відповідь МОН

Зважаючи на листи, з якими до своїх колег звернувся міністр освіти Сергій Шкарлет, на це не варто сподіватися принаймні протягом року

Студенти, яким не вдалося виїхати за кордон на навчання. Фото з відкритих джерел

Відповідну інформацію у своєму Telegram-каналі оприлюднив сам міністр.

Зокрема, Сергій Шкарлет зауважив, що

звернувся до іноземних колег, міністрів освіти, із проханням надати можливість українським студентам призовного віку, які зараховані на навчання на 2022/23 н.р., та студентам старших курсів, навчатися у режимі онлайн або надати їм РІЧНУ ПЕРЕРВУ В НАВЧАННІ зі збереженням фінансових умов здобування освіти.

Міністр також відзначив, що вже отримав відповіді від деяких колег:

Міністр освіти і науки Республіки Польща закликав керівництво ЗВО дозволити студентам з України навчатися з використанням методів і технік дистанційної освіти, а також надавати студентам з України академічні відпустки за вимогою.

Міністр освіти і досліджень Франції звернулася до закладів вищої освіти країни надати студентам з України річну перерву в навчанні зі збереженням фінансових умов та раніше зроблених внесків або розглянути можливість дистанційного навчання.

Німецькі федеральні уряди та ЗВО підтримують прохання про надання можливості українським громадянам продовжити навчання в умовах неможливого виїзду з України через воєнний стан. Водночас до кожного зі студентів застосовуватиметься індивідуальний підхід.

Міністерство освіти і науки Данії зазначило, що для університетів Данії передбачена можливість надання студентами відпустки або переведення у дистанційний формат навчання. Заклади вищої освіти цієї країни встановлюють власні правила щодо онлайн-навчання, надання перерви в навчанні тощо.

Міністерство освіти, науки та спорту Литви рекомендувало закладам вищої освіти та коледжам підтримати українських студентів.

Азербайджанська сторона готова розглядати звернення громадян України щодо можливості навчання в режимі онлайн або надання річної перерви в навчанні зі збереженням фінансових умов навчання з урахуванням раніше зроблених внесків.

Листи щодо підтримки українських студентів та сприяння їм у навчанні, зокрема в дистанційному форматі, надійшли також від Естонії, Йорданії, Казахстану, Канади, Китаю, Північної Македонії та Швейцарії, - зауважив Сергій Шкарлет.

Нагадаємо, з 14 вересня в Україні скасовано можливість перетину українського кордону студентами-чоловіками через масові підробки документів.

Детально про це ми писали у матеріалі: 

Студентів іноземних вишів більше випускати з України не будуть: Виїзд для хлопців – закрито (ФОТО/ВІДЕО)

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

У Рівному знайшли посвідчення військового

На вулиці Шевченка у Рівному знайшли посвідчення військового. Документ виданий на ім'я Татаріна Бориса Петровича. За детальнішою інформацією варто звертатися за номером - 096 795 83 31

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

Більше оголошень