Чи повернуться з нового року «візи» для українців для в’їзду до ЄС?

Хоч офіційно Система авторизації в’їзду в Європу не вважається візовою перевіркою, але дуже подібна до неї

Пункт пропуску «Ягодин» розташований неподалік села Старовойтове Волинської області. eurowork.com.ua

Європейська інформаційна система авторизації подорожей (ETIAS), що передбачає нові правила в’їзду на територію Європейського Союзу для громадян країн, які мають безвізовий режим з ЄС, в тому числі для громадян України, НЕ БУДЕ ЗАПРОВАДЖЕНА У 2024 РОЦІ, як це планувалося раніше.

Про це йдеться у відповіді українського МЗС на офіційний запит Апострофа.

За інформацією ЄС, запровадження системи ETIAS, ймовірно, буде відкладено до 2025 року у зв’язку з непередбаченими технічними питаннями, а також проведенням Олімпійських ігор в Парижі в 2024 році, - йдеться у відповіді МЗС.

 

ETIAS включає складну систему для обробки заявок безвізових мандрівників.

Технічні проблеми, зокрема збоїв у програмному забезпеченні, та проблеми з інтеграцією даних, уповільнили процес розробки.

 

Олімпійські ігри в Парижі, заплановані на 2024 рік, також відграють значну роль у затримці впровадження ETIAS.

В міністерстві нагадали, що ініціатива щодо створення ETIAS виникла ще у 2016 році у рамках підготовки Європейською комісією пропозицій щодо удосконалення управління кордонами та посилення безпеки на зовнішніх кордонах шляхом запровадження нових інформаційних систем. У МЗС наголосили:

ETIAS не є аналогом візової системи.

Там додали, що подавати заявки через систему ETIAS перед поїздкою до Євросоюзу після її запровадження повинні будуть громадяни 59 держав світу, в тому числі США, Канади, Австралії, Великої Британії і, звичайно, України.

Авторизація у системі ETIAS буде дійсна протягом трьох років з моменту отримання або до завершення терміну дії проїзного документа. Тобто перед кожною поїздкою в країни ЄС НЕ ТРЕБА БУДЕ РЕЄСТРУВАТИСЯ ОКРЕМО.

Послуга буде платною і коштуватиме 7 євро.

Нагадаємо, що дозвіл ETIAS стосується безвізових мандрівників, які в’їжджають у будь-яку з 27 країн Шенгенської угоди, а також Болгарію, Румунію або Кіпр.

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень