Чи можуть ув'язнити чоловіка, який отримав 3 повістки та не з'явився до ТЦК? (ВІДЕО)

Пояснення адвоката

Адвокат Роман Сімутін розповів, що буде, якщо не з'явитися в ТЦК після отримання трьох повісток. 

Експерт стверджує, що формальне звернення ТЦК до поліції із заявою, що такий-то громадянин тричі не з’явився по повістках, просто проігнорують.

Але якщо до заяви долучать корінці повістки, рапорти, пояснення, якісь акти відмови й т. п., то, ймовірно, відкриють кримінальне провадження.

За словами правозахисника, слідчому ще доведеться довести, що саме ви отримали повістку та навмисно ухилялися від призову.

- А це - проведення почеркознавчої експертизи для ідентифікації підпису, якщо ви заперечуєте автентичність вашого автографа, встановлення обставин, за яких отримана повістка, допит свідків, а це переважно працівники ТЦК чи поліціянти, свідчення яких сумнівні, та безліч інших дрібниць, - сказав Роман.

Сімутін вважає, що перспективність подібного способу наближена до нуля. Адже поліціянти все ж таки не мазохісти, і не перероблятимуть купу роботи, розуміючи, що то все в нікуди.

Також адвокат звернув увагу на те, якщо начальник ТЦК двічі притягнув вас до адмінвідповідальності, а ви не оскаржили й не скасували його постанови в суді - тоді вже варто «приміряти браслети та смугасту сорочку».

- Бо в такий спосіб встановлюється так званий преюдиційний факт, тобто факт вашої умисної неявки по повістці, який ви не оспорювали та який вже не підлягає доказуванню.

 

Тобто слідчому не потрібно буде доводити обставини отримання вами повістки, проведення почеркознавчої експертизи й т. п. У нього на руках вже будуть докази, тобто постанови, - повідомив експерт.

Повторність, тобто вчинення порушення два і більше рази та системність, тобто ви вчиняли правопорушення систематично та з умислом на ухилення від мобілізації.

Роман Сімутін також додає, що якщо після проходження ВЛК і вручення повістки на відправку ви без поважних причин не являєтеся у визначену дату та час до ТЦК, то визнання винним за ухилення від мобілізації майже гарантоване.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень