Чи можна, щоб у домі висіли портрети померлих родичів?

Чи треба розміщувати в залі або у вітальні фотографії людей, які пішли з життя?

Сьогодні традиція тримати в кімнатах фотографії прабабусь і прадідусів поступово відходить в минуле. Проте у багатьох будинках портрети близьких людей, що пішли з життя, все ж намагаються не ховати і тримати на видному місці.

– Християнин повинен виконувати заповідь шанувати батьків як тих, хто дали йому життя. А після їх фізичної смерті маємо зберігати пам’ять про них через молитву, у своїх спогадах і світлинах. Ці фото чи портрети не зашкодять людям, тому можуть залишатися в наших оселях на видноті, - каже ієромонах Свято-Михайлівського Золотоверхого чоловічого монастиря о. Михайло КАРНАУХ.

Письменник Микола Крищук приходить до висновку, що фотографії родичів, що померли, все ж не варто прибирати на далеку полицю, адже вони допомагають встановлювати зв'язок з сім'єю, не втрачати спорідненості з попередніми поколіннями.

З точки зору науки ніякої негативної інформації, яка може вплинути на ваше здоров'я або благополуччя, у фотографіях родичах, що померли, немає, так що в цьому плані побоюватися старих фотознімків не варто.

Психологи вважають, що на підсвідомому рівні такі фотографії іноді можуть сприйматися як нагадування про втрату або про смерть. Постійна присутність на видноті такої фотографії негативно впливатиме на стан нервової системи, особливо якщо втрата сталася не так давно.

Деякі психологи пропонують вкладати такі фотографії в спеціальні альбоми і діставати у зв'язку з важливими сімейними датами. 

А ось езотерики стверджують, що зберігати такі знімки потрібно так, щоб уникнути впливу мертвої енергетики на живих людей. Фото небіжчика так чи інакше пов'язане з світом мертвих. Тому вони вважають, що часте споглядання фото покійників в домі забирає енергію у живої людини і позбавляє її захисту, що своєю чергою призведе до погіршення психічного, емоційного і фізичного здоров'я.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень