Чи може Україна мобілізувати чоловіків, які виїхали за кордон? Детальне пояснення

Міноборони планує зробити облік військовозобов'язаних громадян, які проживають за кордоном

Наприкінці 2023 року Кабінет міністрів вніс до Верховної Ради законопроєкт, який передбачає суттєві зміни у процесі мобілізації. Зокрема, військово-політичне керівництво країни почало обговорювати можливість повернення військовозобов'язаних чоловіків, які втекли за кордон.

Про це повідомляє OBOZ.UA.

Як зазначається, зараз в країні опрацьовують можливість електронного оповіщення громадян, які перебувають за кордоном.

Зокрема, міністр оборони Рустем Умєров вже заявив, що в разі ухвалення рішення про виклики у ТЦК через е-повідомлення їх відправлятимуть чоловікам, котрі підлягають призову, за кордон.

Також Міноборони має намір зробити облік військовозобов'язаних громадян, які проживають за кордоном, їх агітуватимуть повертатися та поповнювати лави ЗСУ.

Очікується, що влада опрацює можливість обмеження деяких прав громадян за кордоном, якщо ті ігноруватимуть військовий облік.

 

Наразі з цього приводу тривають дискусії з Мін'юстом та правоохоронними органами.

На думку народного депутата Вадима Івченка, за планом, всі чоловіки муситимуть отримати картку військового обліку та пройти переідентифікацію в ТЦК. Якщо громадянин перебуває за кордоном, то повинен теж пройти ідентифікацію. Інакше - це матиме неприємні наслідки.

Зокрема, зміни можуть торкнутися банківських послуг. Так, банк запросить нову ідентифікацію, де має бути цей вид. Йдеться про військовий облік.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень