Чи годиться картопляне бадилля для удобрення ділянки? Мало хто знає

Ця зелень схильна до хвороб і «високо цінується» усілякими шкідниками

Багато дачників вважає, що краще не ризикувати і прибирати картопляне бадилля подалі від майбутніх насаджень. А все - через його схильність до хвороб і особливу любов з боку комах

Можемо підтвердити, що в «первозданному вигляді» залишити бадилля з-під картоплі на грядці не можна. Але й викидати зелень не слід.

Як використовувати картопляне бадилля

За літо кожен дачник точно обробляв бульбу від колорадських жуків. Попри це, з бадилля усе ж можна отримати користь для інших рослин.

Насправді єдиною умовою, яке може стати перешкодою — це фітофтора. Якщо рослина перехворіла, то бадилля краще утилізувати.

В іншому випадку його можна закладати у компостні ями або купи, робити настої та все інше.

Як знезаразити бадилля

Це потрібно робити, коли картопля ще зелена, тобто незадовго до збирання врожаю. Багато хто в цей час саме скошує бадилля. Потім зелень складають в яму, поливають 3%-им розчином мідного купоросу, перекладаючи кожен шар землею з городу. Верхній шар присипають землею до 30 см, накривають щільною чорною плівкою і залишають до весни.

Потім знімають плівку, поливають бадилля купоросом чи його аналогами і знову накривають яму. На цьому обробку можна вважати закінченою.

Однак найпростіший спосіб отримати користь зі здорового картопляного бадилля — спалити його, а золу внести у ґрунт.

Джерело: Ukr.Media

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень