Чи буде скасовано комендантську годину в Україні з настанням осені?

Які регіони стануть першими?

Фото Нацполіції

На сьогодні комендантська година діє на всій території України.

Вона не запроваджується лише в Закарпатській області.

В решті областей комендантська година починається о 22:00 чи о 23:00 (залежить від того, наскільки регіон віддалений від зони бойових дій), а закінчується о 4:00,5:00 чи 6:00 ранку.

Олександр Хмелевський, кандидат економічних наук, зауважив для 24 каналу, що

Наразі скасування комендантської години в жодній з областей не очікується. Більш того, восени тривалість комендантської години в багатьох регіонах можуть збільшити. Це пояснюється зростанням тривалості темної частини доби,

Експерт додав, що в західних та центральних областях комендантську годину можуть скасувати раніше. Все залежатиме від інтенсивності бойових дій та повітряних ударів.

Віолета Монастирська, адвокатка Адвокатського об'єднання Legal Strategy, пояснила, що станом на сьогодні не на часі скасування комендантської години, навіть у певних областях.

Адже ми – єдина країна, у нас один ворог, який так само має на меті нас роз'єднати, а тому скасовувати комендантську годину у певних областях не є доречним. Тому рішення щодо всієї території України можливе після перемоги.

Вона додала, що є певні незручності, проте комендантська година цілком виправдовує себе. Ці обмеження дозволяють уникнути проникненню диверсійних груп (ДРГ) на територію країни, в тому числі центральні й західні регіони країни. Якщо прильоти з неба ще можна простежити, то провокації з боку ДРГ без комендантської години ідентифікувати набагато складніше.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень