Через спробу змінити членів госпітальної ради від Рівного - питання відклали

Напередодні його розглядали під час сесії міської ради

На початку засідання слово взяла член виконкому Ніна Скиба. 

Вона просила зняти це питання з розгляду. Її обурює, що чиновники при владі створили дорадчий орган і, таким чином, контролюватимуть самих себе.

На що начальник облуправління охорони здоров’я і депутат Рівнеради Юрій Осіпчук зауважив, що це питання дуже важливе і його вкрай необхідно розглянути саме зараз:

- Госпітальна рада, так, щоб розуміли всі, буде працювати і без міста Рівного. Туди будуть входити представники Корецького, Гощанського, Рівненського,  Острозького, Здолбунівського, Березнівського, Костопільського районів. І на перших двох засіданнях, поки ми приведемо своїх кандидатів, я думаю основні рішення ухвалять. Якщо цікаво місту Рівному (а нам і  депутатам, однозначно, цікаво, щоб наші представники були в цій раді) - то це треба сьогодні призначати. Якщо є думки з приводу кандидатур – це вже друге питання.

Саме кандидатури до госпітальної ради від Рівного і викликали обурення.

Нагадаємо, як повідомив начальник рівненського міського управління здоров’я Віктор Іськів під час профільної медичної комісії, у склад серед інших пропонують: 

того ж Віктора Іськіва, головного лікаря Центральної міської лікарні Євгена Кучерука, юриста міського управління охорони здоров’я Інну Хімін, начальника облуправління здоров’я, депутата Рівнеради та голову міської комісії з питань охорони здоров’я Юрія Осіпчука, голову правління благодійної організації «Мережа 100% життя Рівне» Юрія Лазаревича та заступника міського голови Галину Кульчинську.

Під час сесії склад комісії намагалися змінити, додавши донедавна керівника медицини Рівного, а нині заступника начальника міського управління охорони здоров’я Вікторію Покоєвчук. Такі правки на прохання громадськості запропонувала фракція «Батьківщина», і на думку голови фракції Галини Кульчинської, таке рішення необхідно підтримувати, адже це унікальний випадок, коли громадськість довіряє чиновнику:

- Мені здається, що це той рідкісний випадок, коли громадськість довіряє насправді чиновнику. І коли є такий унікальний випадок довіри громадськості, яка не довіряє нікому, а в цьому випадку говорить про Покоєвчук – то це є показником іще одним для того, щоб, звичайно, вводити її у госпітальну раду.

Утім, депутати таку пропозицію не підтримали. У результаті питання розглядатимуть на другому пленарному засідання 3 липня.

Додамо, що всього до ради має увійти 26 осіб.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень