Через спеку асфальт на Рівненщині може залишитись на колесах вантажівок

Надія на совість водіїв

Мова йде про старі шляхи, прокладені ще за радянських часів, які просто «тануть» під гарячим сонцем. Зокрема, наші слухачі повідомили нам про проблему біля села Сатиїв, де на виїзді в бік Млинова плавиться асфальт.

Нагадаємо, цього тижня і сьогодні зокрема на Рівненщині очікують аномальну спеку (35-37 градусів за Цельсієм, - ред.), тож ми вирішили поцікавитись в облавтодорі, до яких наслідків може призвести рух по «м’якій» дорозі. Ось що нам розповів заступник начальника Рівнеоблавтодору Микола Яворський:

Коли вантажівка наїжджає на таку дорогу, то все те тале покриття може залишитись на колесах. Як застереження, у нас по всій області стоять знаки «За температури більше 28 градусів рух вантажного транспорту заборонений». 

Легкові машини особливої шкоди зчинять. Можуть залишити слід, який до вечора зникне.

Причина такого танення старого асфальту – дьоготь, який застосовували в радянських технологіях замість сучасного бітуму, розповідає Михайло Яворський. У випадку, якщо дорога зовсім зіпсується, шляховики засипатимуть її дрібним щебенем.

Лишається сподіватись на те, що водії вантажівок зважатимуть на знаки, які встановлені перед проблемними ділянками дороги та об’їжджатимуть їх. Таких ділянок в області вдосталь, каже Михайло Яворський.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень