Самовільно встановлений гараж позбавив води мешканців п’яти вулиць Рівного

Вони без водопостачання залишилися у ці вихідні, а дехто й на довше

У п’ятницю, 8 грудня, на вулиці Гагаріна, 3 через пошкодження водопроводу частина мешканців вулиці залишилася без води. Окрім них, перебої із водопостачанням були на вулицях Вротновських, Кутузова, Глибокій, Слави та Залізняка.

Попри те, що працівники РОВКП ВКГ «Рівнеоблводоканал» одразу виїхали на місце, оперативно ліквідувати аварію не вдалося, бо один із рівнян вирішив облаштувати собі паркомісце поруч із водопровідною мережею.

— Це було пошкодження водопроводу діаметром 150 мм. Наші майстри з’ясували: прорив стався на глибині понад три метри, поруч із величезним деревом та самовільно встановленим гаражем-«черепашкою». Тож щоб розпочати роботи, потрібно було зрізати дерево та демонтувати «черепашку».

 

Щоб якось вийти із ситуації, частину абонентів переключили і, таким чином, відновили водопостачання у багатоповерхівках на Гагаріна. А от будинки приватного сектору, на жаль, досі залишаються без води,  — пояснив в.о. головного інженера підприємства Віктор Єфімов. 

За словами Віктора Єфімова, з деревом проблему вирішили швидко: ще в п’ятницю працівники Рівненського міського тресту зеленого господарства його зрізали. А власника гаража Володимира Романчука, який мешкає на вулиці Гагаріна, 3, довелося шукати два дні. Лише у неділю, 10 грудня,  з  ним зв’язалися, а сьогодні, у понеділок 11 грудня, він пообіцяв демонтувати гараж.

Попри те, що ця «черепашка» встановлена самовільно, згідно із чинним законодавством без згоди власника ми не маємо права нічого зносити. Хіба через рішення суду, але це тривалий процес. От і вийшло, що ми, і мешканці, які залишаються без води, стали заручниками цієї ситуації.

Сам же власник «черепашки» Володимир Романчук (на фото - праворуч) просить вибачення у людей, які на три доби лишилися без водопостачання з його вини.


— Коли сталась аварія, мене не було в місті. Я щойно дізнався, одразу приїхав. Мені незручно, що так вийшло, — говорить чоловік.


Станом на 12 годину 11 грудня Володимир Романчук переніс «черепашку» та майстри «Рівнеоблводоканалу» розпочали ремонтні роботи з ліквідації аварії. Тому, станом на 13 годину, тимчасово відсутнє водопостачання на вул. Гагаріна, 1, 3, вул. Міцкевича, 34.

Зважаючи на складність робіт, на весь період ремонту працівники  підприємства організовували підвезення чистої питної води спецмашинами. Відновити водопостачання на цих вулицях обіцяють якнайшвидше.

До слова, самовільні гаражі-«черепашки» уже майже 30 років створюють чимало проблем для мешканців Рівного. Такі конструкції не лише спотворюють зовнішній вигляд дворів багатоквартирних будинків, а й займають чимало місця. Та найголовніша проблема – через них складно ліквідовувати пошкодження водопроводів чи каналізації. Адже дуже часто саме під ними прокладені водопровідні та каналізаційні мережі.


— Наші комунікації — дуже важливі. Тому будь-що самовільно встановлене на них лише створює зайві проблеми і затягує процес ліквідації можливого пошкодження. А страждають від цього сусіди.

 

Так сталося із поривом на вулиці Гагаріна, — наголошує Віктор Єфімов. — На жаль, такі ситуації трапляються вже не вперше і щоразу доводиться шукати власників, пояснювати і просити їх перенести «черепашку».

 

Ми перепрошуємо у споживачів за такі незручності, які виникли не з нашої вини, і докладаємо усіх зусиль, аби якнайшвидше ліквідувати пошкодження водопроводу.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень