Через низьку явку вибори мерів можуть скасувати – ЦВК

Прогнозують явку до 30%

Через низьку явку в Україні під час другого туру голосування вибори мерів у два тури можуть скасувати.

Про це заявив голова ЦВК Михайло Охендовський, передає УНІАН.

"Якщо тенденції збережуться, то цілком ймовірно, що явка складе близько 30%. І тоді, на мій погляд, у законодавців виникне питання про доцільність збереження мажоритарної системи абсолютної більшості, яка використовується для виборів мерів великих міст", - заявив голова ЦВК Михайло Охендовський.

Зауважимо, що підставою проведення повторного голосування (так званий «другий тур») на виборах міського голови є неотримання жодним із кандидатів більше 50% голосів виборців, які взяли участь у голосуванні. Проте, другий етап місцевих виборів відбувається у містах, де населення становить 90 тисяч людей і більше.

Нагадаємо, в Україні у 29 містах відбувається другий тур виборів міського голови. У Рівному сьогодні обирають між Володимиром Хомком та Дмитром Якимцем.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень