Через Інтернет обікрали двох мешканців Рівненщини

Їх ошукали на 5 тисяч гривень

Через мережу Інтернет двоє чоловіків перерахували шахраям майже п’ять тисяч гривень.

32-річний костопільчанин знайшов на одному з популярних сайтів оголошення про продаж бензинового генератора за привабливою ціною. Телефоном сконтактував із особою, яка його пропонувала, і домовився про купівлю. Продавець надіслав смс-повідомлення з номером банківської картки, на яку треба було переказати 2 тисячі 300 гривень, що і зробив покупець через термінал самообслуговування.

Отримавши гроші, зловмисник на зв’язок більше не виходив, бо номер у мережі більше був недоступний.

Із аналогічною шахрайською схемою стикнувся і 41-річний житель Костополя, який на тому ж таки сайті за попередньою домовленістю перерахував 2 тисячі 390 гривень на банківську картку, як завдаток за комплектуючі до комп’ютера. Через декілька днів очікування потерпілий зрозумів, що його ошукали.

Зловмисникам загрожує до трьох років позбавлення волі.

Правоохоронці вкотре звертаються до громадян, щоб вони бути обачними під час купівлі товарів через Інтернет-сайти. Особи з недобросовісними намірами охоче приймають завдатки, оплату частинами чи у повному розмірі за виставлений на продаж товар, якого взагалі може не існувати.

Шахраї проводять вибірку товарів, які користуються підвищеним попитом і зазначають на них привабливо низьку ціну, значно нижчу, ніж у інших продавців. Популярним у мережі способом шахрайства є продаж неіснуючого товару вартістю декілька гривень.

Щоб не стати наступною жертвою шахраїв, правоохоронці застерігають громадян не перераховувати гроші, поки не отримаєте замовлений товар, а в разі надходження сумнівної інформації, пов’язаної із необхідністю перерахунку грошей, звернутися до поліції за номером телефону «102».

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень