Через війну багато жінок з Рівненщини освоюють «чоловічі» професії

При цьому працівниць на суто жіночих професіях не вистачає

Віталій Коваль

На сьогодні в Україні є дисбаланс у робочій силі. Через те, що багато чоловіків служать в лавах ЗСУ, жінки займають їхні місця, повідомив голова Рівненської ОДА (ОВА) Віталій Коваль.

Не вистачає працівників на чоловічі професії. Для прикладу: нещодавно був на підприємстві, яке займається деревообробкою, меблева галузь. І в них оператор електрокара, який їздить по заводу — це завжди була чоловіча професія. Сьогодні з десяти таких посад, близько семи займають жінки.

 

Я спеціально зупинив одну з них і запитав, як їй працюється. На що вона відповіла: «Ви знаєте, це прекрасна робота: спілкуюся з усіма, бо між цехами переміщаюся». І багато інших жінок не думали про деякі професії на підприємстві, як про можливі для них, – каже Віталій Коваль.

При цьому він наголосив, держава має сприяти якнайшвидшій перекваліфікації жінок. Адже без цього ситуацію вирівняти не вдасться:

Сьогодні нам потрібні золоті руки. Часто повторюю цю фразу: лише зайняті руки не опустяться. Нам потрібно зробити руки «золотими», і щоб вони не опускалися.

Віталій Коваль додав, що у нашій області не вистачає працівників на напрямах, які здавна вважаються суто «жіночими».

У нас у регіоні є великий дефіцит швачок. Нам потрібні жіночі руки, які зможуть якісно виконувати цю функцію. І половина з вимушено переміщених осіб вперше сіли на швейну машинку. Вони перекваліфікувались і пішли працювати. Спілкувався з такими людьми, і вони щасливі від того, що можуть працювати. До прикладу, у 51 рік жінка зрозуміла, що їй подобається шити, — додав очільник краю.

Джерело: Social.com.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень