Черешня по 2500 грн/кг: «Зрада» чи «Перемога»? (ФОТО)

Чи треба панікувати через «космічні» ціни на ягоди?

В українських супермаркетах помітили дуже високі цінники на черешню.

Причому, на ринках в різних містах такі ягоди можна побачити за значно меншою вартістю. Часом цінники відрізняються в 10-15 разів. То в чому річ і чи буде дефіцит цієї солодкої сезонної ягоди?

Одними з перших на полицях супермаркетів з'являються солодкі черешні з Херсона і Мелітополя. Проте зараз ці поставки неможливі через російських окупантів, що тимчасово захопили наші міста на півдні України.

Чи буде дефіцит черешні?

Відразу зазначимо, що дефіцит ягід малоймовірний. Черешню вирощують фермери і дачники в багатьох регіонах України. Основні поставки зараз йдуть з Одеської та Закарпатської областей.

В кінці червня і на початку липня підключаться й інші західні і центральні області: Вінницька, Чернівецька, Київська, Житомирська, Черкаська і не тільки, запевняють великі українські компанії-рітейли.

Скільки черешня коштує зараз в супермаркетах і на ринку

В супермаркетах зараз продають закарпатську черешню різних сортів (частіше можна побачити Бігарро та Бурлат).

Днями мережею розлетілось фото цінника з «Сільпо» у Львові - під 2 500 гривень за кіло.

Серед дописувачів піднявся резонанс, але ясність у ситуацію внесла адміністрація мережі супермаркетів: цей цінник був помилковим, насправді ягода коштує 129 грн/кг.

На прилавках супермаркетів інших великих мереж ягоду можна знайти далеко не завжди, а на сайтах все ще вказані ціни від 100 до 180 гривень, тільки от в наявності їх немає.

На базарах в різних містах черешню можна купити в середньому по 150 гривень і значно вище - до 500 гривень за кіло (наприклад, в Одесі).

В кінці травня дрібний опт торгувався за цінами 60-65 грн/кг в південних областях і по 70-80 грн/кг в західних областях, але такі низькі ціни трималися недовго і незабаром стали рости.

Очікується, що найнижчі ціни на черешню в супермаркетах будуть в розпал сезону, в середині червня і на початку липні.

Джерело: РБК-Україна

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень