Часу менше, а предметів більше: як проходитиме НМТ у 2024 році?

Відомо, що саме зміниться для випускників

Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

Голова МОН Оксен Лісовий розповів про те, як проходитиме Національний мультипредметний тест у 2024 році. 

Міністр поінформував, що цього року до НМТ входитиме 4 предмети ( 3 обов’язкові та 1 на вибір). Відтепер у переліку обов’язкових предметів — історія України.

- Ми чудово розуміємо, що у країні війна, яка вносить свої корективи у можливість вступників готуватися. Відсутність очного навчання, повітряні тривоги та вимкнення світла...

 

Саме тому у 2024 році програма тестування з історії України охоплюватиме лише період XVI — ХХІ ст.

 

Адже так, у країні війна, і саме цей історичний період є дуже важливим для формування у молоді цілісного розуміння нашого минулого та його зв’язку із сьогоденням", — каже він.

Ще одним важливим аспектом тестування у 2024 році буде те, що воно проходитиме за один день.

Додамо, що як і минулого року, тест розпочнеться у травні та відбуватиметься у тимчасових екзаменаційних центрах у навчальних закладах. Але у 2024 році на вході до них планується встановлювати металодетектори.

- 2 предмети по 60 хв, перерва і ще 2 предмети по 60 хв. Це дійсно може бути важко. Але чому так? Бо це дає можливість вступникові з’явитися у пункті тестування лише один раз.

 

Не потрібно двічі витрачати час на дорогу, особливо актуально це для тих, хто змушений їхати до сусіднього населеного пункту. Безпека та рівні умови – наш пріоритет, — зазначив міністр.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень