Частину медзакладів Рівненщини перетворять у неприбуткові підприємства

Відповідно до змін у законодавстві

Медзаклади, які перебувають у власності територіальних громад Рівненщини, повинні реорганізувати у неприбуткові комунальні підприємстава.

19 липня одна з постійних комісій облради розглянула питання щодо реорганізації восьми обласних медзакладів:

шкірно-венерологічного диспансеру, стоматологічної поліклініки, станції переливання крові, клінічого лікувально-діагностичного центру ім. В.Поліщука, онкодиспансеру, перинатального центру, госпіталю ветеранів війни та Острозької психіатричної лікарні.

Їхня автономізація розширює свободу у питаннях управління та фінансування.

Тепер ці заклади зможуть самостійно залучати необхідних фахівців, впроваджувати нові технології, перерозподіляти кошти для фінансування поточних і стратегічних потреб, а також легально продавати ті медичні послуги, які не увійдуть до затвердженого базового безкоштовного пакета.

Крім того, для закладів охорони здоров’я, які реорганізуються до кінця цього року, на законодавчому рівні визначено низку умов, спрямованих на спрощення частини процедур, пов’язаних із реорганізацією, що дозволить уникнути  додаткового фінансового навантаження.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень