Частину ліків рівнянам видаватимуть безкоштовно

Іншу частину - за знижкою

Заступник міністра охорони здоров’я Роман Ілик зустрівся в п’ятницю з персоналом Рівненської обласної лікарні, щоб поговорити про збільшення доступності ліків для рівнян та громадян України в цілому. Програма так і називається - «Доступні ліки», вона почне діяти з першого квітня 2017 року.

Суть її в тому, щоб відшкодовувати хворим вартість необхідних препаратів. Перш за все це медикаменти від хвороб, які спричиняють найбільшу смертність серед населення: серцево-судинні захворювання, цукрового діабету та бронхіальної астми. Нещодавно на них частково почала діяти програма реімбурсації, але тільки для гіпертоніків.

Так, найдешевший препарат, вказаний у рецепті, видаватимуть безкоштовно, інші - за знижкою. А вже з першого квітня Мінохорони здоров’я введе референтні ціни на медикаменти. Це обмежить зростання вартості на них. Відтак люди зможуть купувати необхідні ліки у необхідній кількості.

До прикладу, націнка на дорожчі препарати буде меншою, ніж на дешевші.

Така система вже діє в країнах Європи.

Рівненські медики готові втілювати програму «Доступні ліки» в життя, говорить Роман Ілик:

Для більшості лікарів, які були присутні, ця тема зрозуміла. І враховуючи досвід, отриманий на минулих спробах зробити ліки доступнішими, які були з недоліками, ми розраховуємо на позитивний результат. 

В рамках поїздки посадовець також відвідав лікарські амбулаторії в селі Користь Корецького району, селі Бабин Гощанського району, Рівненський медичний коледж та побував у військовому госпіталі. Начальник управління охорони здоров’я рівненської ОДА Юрій Осіпчук говорить, що такі зустрічі дуже корисні для області, адже працівники медзакладів отримують необхідну інформацію з перших вуст.

Детальніше про програму "Доступні ліки" ви можете дізнатись тут.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень