«Це знущання з нас»: Рівняни страждають від нестерпного смороду нечистот під власними вікнами

У чому проблема

Понад місяць жителі Ювілейного страждають від нестерпного смороду нечистот, що витікають через каналізацію.

Днями у соцмережах опублікували відео, на якому видно потік, який розмив сніговий покрив. Від цієї проблеми страждають мешканці кількох будинків на розі вулиць Корольова, Соборної та Острозького.  

На «гарячій лінії» Рівного журналістам Радіо Трек повідомили,  що поки звернень від громадян не отримували, але нашу інформацію зареєстрували і пообіцяли вивчити ситуацію. Тим часом у Рівнеоблводоканалі повідомили, що каналізаційні мережі будинку не перебувають на балансі підприємства.

Мережі водовідведення на вулиці Соборній, 283 не перебувають на балансі Рівнеоблводоканалу. До моменту передачі мереж для водоканалу обслуговування повинен здійснювати або забудовник, або управлінська компанія, або ОСББ. Все залежить від того, як приймався будинок в експлуатацію і передавався для управляючої компанії /ОСББ, – розповів виконувач обов’язків облводоканалу Андрій Грухаль.

Цю інформацію нам підтвердив і керівник Департаменту інфраструктури та благоустрою Руслан Гудима. За його словами, допоки забудовник не передасть мережі на баланс водоканалу, усі чинні проблеми змушені будуть вирішувати власники квартир і сам забудовник. А для того, аби передати каналізаційні мережі на баланс водоканалу чи іншого підприємства, забудовник має підготувати відповідну документацію та звернутися з нею до відповідного підприємства. Процес передачі може тривати місяць.

Голова ОСББ «Соборна 283» Олена Савівська розповіла, що каналізація тече більше ніж місяць через кожний тиждень. За кошти ОСББ вже декілька разів прочищали каналізацію, однак проблема, яка стосується жителів всього району, нікуди не зникла. До того ж, за словами Олени Савівської, хоч тече каналізація не на ділянці будинку №283, нечистоти, що витікають, збираються саме під цим будинком.

З надією швидко розв'язати проблему керівниця ОСББ неодноразово зверталася і до водоканалу, і до місцевої влади, і до забудовника. Останній зауважив, що також звертався до водоканалу, ймовірно, з питанням щодо передачі каналізації на баланс підприємтва. Однак, у Рівнеоблводоканалі Олені Савівській повідомили, що жодних заяв не отримували.

Щодо ситуації з каналізацією голова ОСББ каже:

Це знущання з нас. Я вже ні на що не сподіваюся.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень