«Це зводить до мінімуму ваші шанси вижити»: Комаровський назвав головну помилку при лікуванні COVID-19

Як правильно лікувати легку форму коронавірусу вдома?

Лікар Євген Комаровський назвав головну помилку, яку роблять пацієнти при появі перших симптомів COVID-19 та розповів, як правильно лікувати недугу вдома.

Поки пульсоксиметр показує понад 93, у вас легка форма або початок хвороби, то ваші стандартні дії: мінімум їжі, максимум пиття, чисте прохолодне повітря. Категорично ніякого постільного режиму! Якщо висока температура – приймайте «Парацетамол» та «Ібупрофен».

 

Закладений ніс – промийте його сольовим розчином. І все.

 

Але як тільки сатурація буде нижчою ніж 93, то потрібен лікар, який буде вирішувати, що далі: кисень, гормони – це вже інше питання, – розповів Євген Комаровський.

Лікар попередив, що при легкому перебігу хвороби не можна приймати антибіотики, адже це ускладнить процес одужання:

Найбільша помилка, яку можна зробити, це на початку хвороби, коли пульсоксиметр показує норму, прийняти дексаметазон або антибіотики. Це те, що вбиває вас максимально. Це зводить до мінімуму ваші шанси вижити.

 

Амбулаторна допомога при коронавірусі нічим не відрізняється від лікування грипу або нежиті. Турбуватися треба починати тільки тоді, коли відреагував пульсоксиметр. Або якщо у вас є купа інших супутніх хвороб, – пояснив лікар.

Він порадив використовувати для профілактики вірусу два методи: вакцинацію і вентиляцію. Між тим закінчення нинішньої хвилі коронавірусу спрогнозував на січень 2022 року.

Джерело: РБК-Україна з посиланням на DW.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень