Це їй лише нашкодить: в яких випадках розсаду не можна підживлювати?

Городники поділилися важливими секретами

Ґрунт вже багатий на поживні речовини

Якщо в ґрунті вже достатньо поживних речовин, додаткові внесення можуть закінчитися загибеллю розсади. Ви можете перевірити рівень поживних речовин за допомогою набору для тестування ґрунту.

Розсада надто молода

Спочатку проростки отримують поживні речовини з насіння. Тільки коли запаси насіння виснажуються, рослини потребують додаткових поживних речовин.

Як правило, це відбувається після появи справжніх листочків, тобто через 2-3 тижні після проростання.

Занадто раннє підживлення розсади може викликати опік поживними речовинами або опік добривами. Це може завдати значної шкоди розсаді, призвести до поганого росту рослин, сприйнятливості до хвороб і навіть загибелі.

Розсада перебуває у стані спокою

У холодну пору року темпи росту зазвичай уповільнюються, і розсада може бути у стані спокою. У цей період вона не потребує підживлення, оскільки швидкість обміну речовин у неї значно нижча.

Підживлення сплячої розсади може призвести до накопичення непотрібних поживних речовин, які рослини не можуть використовувати, що може призвести до опіків.

Розсада перебуває у стресовому стані

Стрес може виникнути через надмірний полив, недостатнє зволоження, шкідників, екстремальні температури і хвороби.

Якщо саджанці перебувають у стресовому стані, вони не в змозі ефективно поглинати та використовувати добрива. Це може призвести до накопичення поживних речовин і, як наслідок, опіку.

Вносити підживлення необхідно лише тоді, коли розсада відновиться та почне активно рости.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень