Бути чи не бути … хоспісу в Рівному?

В Рівному знов обговорювали питання реалій паліативної допомоги в нашій області

Зокрема, говорили про відкриття хоспісу в нашому місті. Як зазначає заступник голови Рівненської ОДА Світлана Богатирчук-Кривко, Рівненська область матиме три стратегічні райони, де будуть розміщені головні хоспіси: це Дубно, Сарни та Рівне. В Дубно такий заклад нині вже існує, щоправда, на експериментальній основі. Він розташований на базі медичного коледжу, і всю діяльність, як медичну, так і соціальну, в ньому здійснюють студенти коледжу.

Щодо Рівного, то такий заклад в нашому місті, певно, з’явиться не скоро – через проблеми з фінансуванням. Проте, керівництво міста вже має певні плани щодо розміщення спеціалізованого закладу. Далі говорить начальник обласного управління охорони здоров’я Юрій Осіпчук:

Є попереднє бачення наше з Вікторією Михайлівною (Покоєвчук – прим. ред.) по закладу – це друга міська лікарня, колишня залізнична, в якій, можливо, частину будемо заподіювати під створення міського хоспісу. Було до сьогоднішнього дня, можливо будемо змінювати, питання по дитячому хоспісу, це на базі Обласного спеціалізованого будинку дитини.

Щоправда, експерти, які прибули на конференцію, присвячену тематиці, розповідають, що з дитячими хоспісами існує досить суттєва проблема: зараз в Україні немає навіть бази сильних дитячих знеболюючих, що може загальмувати паліативну роботу.

Проте, всі ці плани поки що залишаються теорією, адже для впровадження їх в життя потрібні кошти, які наша влада сподівається отримати з-за кордону в вигляді донорських допомог.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень