«Бути вбитим не хочеться» - в Європі оприлюднили кричущу статистику чоловіків-біженців з України

Чимало втікали до Європи через Росію

З початку повномасштабного вторгнення рф, з України до європейських країн виїхало 650 тисяч чоловіків, які за віком підпадають під призов, твердить австрійське видання Exxpress із посиланням на дані Євростату, - йдеться у матеріалі Української правди.

У Євростаті стверджують, пише видання, що у 27 державах-членах ЄС, а також у Швейцарії, Ліхтенштейні й Норвегії перебувають 650 тисяч українських біженців чоловічої статі, які за віком підпадають під призов, тобто підпадають під вікову категорію 18-60.

При цьому за даними управління верховного комісара ООН у справах біженців, зазначає видання, від початку повномасштабного вторгнення з України виїхали близько 6,3 млн громадян, більшість з яких – жінки й діти.

Отримати такий статус можуть тільки ті, хто виїхав з України не раніше 24 лютого 2022 року.

Проте видання та статистика не уточнює, скільки з цих чоловіків виїхали легально як батьки трьох дітей, інваліди 2 групи чи інші категорії осіб, які мають на це право. Також окремо не рахують чоловіків, які могли виїхати до ЄС з окупованих Росією територій, - зазначили журналісти.

Лише до Німеччини за даними німецького МВС, після 24 лютого 2022 року приїхав 221 571 український чоловік віком від 18 до 60 років. З них 189 484 перебувають там і сьогодні, зазначає видання.

Ці дані охоплюють лише тих, що зареєстровані офіційно. У МВС Німеччини вважають, що ще 100 тисяч не зареєстровані й перебувають в країні нелегально.

Під матеріалом в Українській правді оприлюднену статистику активно обговорюють:


Катерина Дерлеменко

це просто кричущі цифри! Про що думають ці чоловіки? їм пофіг на Україну?

 

Oleg Bugaets

На фронті страшно, бути вбитим не хочеться. Тому й 650 тисяч.

 

Uliana Baranovich

Человек имеет инстинкт самосохранения. Человек хочет жить. Это право жить человеку дал Бог!

 

Анатолій Сокоринський

Це страшніше колаборантів, бо ЗРАДА своїх батьків, мабуть і дітей, втеча від громадянського обов’язку, передбаченого Конституцією -це просто ганьбище!!! Втікали як щурі ,залишаючи нажите, друзів, свої міста і села на поталу ворога, таке не можна простити. Бо патріотична частина пішла добровольцями і зупинила супостата! 

 

Serg Prip

А потім вони повернуться і будуть таким, як я, розповідати про війну, бо вони дивилися телеграм і Икспертів по телеящику

 

Станислав Костенко

Не повернуться, не сподівайтесь

 

Mykola Mysko

Прекрасні українці постійно за якусь хр*нь голосують, продовжують розмовляти мовою найбільшого ворога, регулярно шукають шляхи «домовитись». Я за таких помирати точно не готовий, і я не один.

 

Раніше ВВС з посиланням на дані прикордонних служб країн, які межують з Україною, повідомляла, що від початку вторгнення РФ з України нелегально виїхали близько 20 тисяч чоловіків призовного віку, щоб уникнути мобілізації. Такі дані надали прикордонні служби країн, які межують з Україною. Стверджується, що ще 21 тисячу чоловіків затримали під час спроби втекти за кордон.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень