Бурштин тепер ввозять на Рівненщину. З Литви

Митники вилучили 120 кг каміння

Рівненські митники на митному посту «Костопіль» затримали рекордну партію бурштину, вагою 120 кілограм, - повідомляють службовці. Як здавалося їм спершу, бурштин ввозять цілком законно:

Директор рівненського підприємства «А» подав митну декларацію на партію товару «бурштин необроблений» з пакетом товаросупровідних документів. Також надали і висновок гемологічної експертизи, який для митниці не є обов’язковим.

Однак у митників все ж виникли підозри, і вони провели перевірку. 

Виявили інші документи, які до митного контролю не подавалися. В результаті митного огляду встановлено, що на мішках із сонячним камінням наявне маркування, відомості на якому суперечать інформації про відправника та отримувача, зазначених у митній декларації.

З метою врегулювання розбіжностей у підприємства було витребувано додаткові документи, інформація в яких знову виявилася суперечливою. Тож, відносно директора товариства було складено протокол про порушення митних правил, санкція якої передбачає штраф у розмірі 100% від вартості товару з його конфіскацією. 

Отже, бурштин митники вилучили, а справу згодом передадуть до суду.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень