Бурштин Рівненщини приноситиме мільйони. В бюджет області

У бюджетний кодекс внесли зміни

В останній редакції бюджетного кодексу, ухваленому Верховною Радою минулого тижня, прописали

мотивацію місцевим громадам для відстоювання легалізації видобутку природних ресурсів, якими багата земля того чи іншого регіону.

Так це називає голова бюджетного комітету Верховної Ради Андрій Павелко. Йдеться про рентну плату від родовищ, 5% якої з держбюджету повертатимуть на місця, де добуті ресурси, говорить Андрій Павелко:

- З 1 січня 2019 року запропонувати перерозподіляти з ренти за видобуток 5% з державного бюджету повернути на ті території, в яких добуваються ці копалини. Станом на зараз 5% з бюджету - це, мабуть, 250-280 мільйонів по країні.

За словами заступника голови Рівненської ОДА Ігоря Тимошенка, для нашої області це чудова новина, однак не менш важливе і законодавче врегулювання видобутку бурштину.

Адже зараз у Верховній Раді нині немає жодного законопроекту про бурштин. Останній зняли з розгляду і не допустили до 2 читання на початку року.

Рівненська ОДА готова долучитися до напрацювання іншого Закону, однак наполягає на трьох принципових позиціях:

легалізація старательського видобутку

створення біржі бурштину

посилення відповідальності за нелегальний видобуток.

Андрій Павелко пообіцяв якнайшвидше взятися за це питання із профільним комітетом парламенту.

До речі, офіційно на Рівненщині опрацьовано лише 4 родовища, на яких 300 тонн – розвіданих і 1,5 тисячі тонн – прогнозованих.

Вперше цього року копачі на Рівненщині почали заходити на території природно-заповідного фонду, зазначив Ігор Тимошенко.  

Наші новини завжди можна знайти у Facebook та Telegram 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень