«Будувати з порушеннями стане важче», - начальник ДАБІ Рівненщини

Адже набрали чинності зміни до законів щодо удосконалення містобудівної діяльності

Так, щоб будувати житлові комплекси, багатоповерхівки, соціальні споруди, торгові та офісні приміщення, потрібно буде отримувати дозвіл. Для цього обов’язково має бути відповідне цільове призначення землі, комплексна експертиза будівництва та наявність будівельної ліцензії.

Як пояснив начальник Державної архітектурно будівельної інспекції Рівненщини Ігор Мічуда, зводити самобуди, будувати висотки замість гаражів буде набагато важче. Тим паче, що значно зросли розміри штрафних санкцій за незаконне будівництво. Штраф також передбачений, якщо забудовник ховається від інспекторів ДАБІ.

Детальніше розповідає Ігор Мічуда:

Піднявся більш, як в чотири рази, вплив фінансовий. Більше того, ми зверталися в поліцію, прокуратуру, щоб нам знайшли забудовника. Тепер неявка чи відмова явитися тягне за собою штраф у понад 50 тисяч гривень. За другу неявку чи відмову – автоматичне скасування всіх дозвільних документів. Також скасування містобудівних умов і обмежень автоматично тягне за собою скасування всіх дозвільних документів.

А ось те, що стосується реконструкції об’єктів, то тут змін у законодавстві поки не відбулося. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень