Будуть зміни: У МОН повідомили результати опитування і перші деталі про майбутній НМТ для випускників

Причина змін — війна

Через війну випускники українських шкіл вже другий рік поспіль не здаватимуть традиційне ЗНО. Замість нього запровадили – НМТ (Національний мультипредметний тест).

Торік було кілька сесій тестування, цього року ж у Міносвіти наполягають на тому, щоб учні здали НМТ за один день. Мовляв, це безпекові ризики учасників тестування. На цьому наголосив міністр освіти Сергій Шкарлет під час робочої зустрічі представників міністерства з народними депутатами.

- Складання НМТ в один день зменшує безпекові ризики учасників тестування, робить більш безпечною та простою організацію проведення НМТ, дозволяє уникнути зайвих логістичних витрат державі та родинам учасників випробувань, – підкреслив Сергій Шкарлет.

Для того, щоб дізнатися думку громади про НМТ, організували опитування. Там були питання про зміст основного блоку та додаткових предметів НМТ. В ньому взяли участь понад 75 тисяч учасників.

Більшість хочуть, аби тестування було у форматі: 2 обов’язкових предмети (українська мова і математика) + 1 предмету на вибір (історія України/іноземна мова/фізика/хімія/біологія).

Проте одноголосності щодо термінів тестування поки немає. Люди хочуть мати вибір: складати НМТ в 1 день або в 2 дні.

Джерело: mon

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень