Будівельники хочуть захопити землю на пагорбі Слави через учасників АТО

Будівельна компанія вигадала новий спосіб захоплення землі

Забудовники хочуть отримати землю на пагорбі Слави руками ветеранів АТО. Невідома будівельна компанія, яка  вже намагалась розпочати роботи в парковій зоні, тепер знайшла інший спосіб, як це зробити - через виділення учасникам антитерористичної операції території поряд із Пагорбом Слави.

Представник громадського руху «Захистимо Рівне» Андрій Токарський представив дослідження, де пояснюється схема переходу ділянки міста в руки забудовників. Отож, компанія-будівельник спочатку створює житлові кооперативи, через які простіше узаконити будівництво. Міська влада має надати землю мешканцям, які вже купили майбутнє помешкання і є членами кооперативу.

На вулиці Київській вже створені такі об’єднання під назвами «Рівне – Київська 1» тощо. Варто звернути увагу також і на прохання надати землю обласній ветеранській спілці учасників АТО Рівненщини. Військовий медик та учасник АТО Юрій Поліщук говорить, що хлопців, які повертаються з АТО, часто намагаються залучити до злочинних схем.

Люди повернулися з війни, і вони мають право вимагати від держави виконання її забов’язань. Разом з тим, за рахунок того, що не було налагоджено ефективного діалогу між владою й учасниками війни, цим скористалися певні бізнес-структури, які намагаються втягнути в цю справу хлопців, які воювали.

Тож для втілення в життя оборудки депутатам у проекті про надання землі на пагорбі Слави воїнам АТО лишається тільки замінити цільове призначення цієї території. Відповідно до  схеми – вона має змінити статус зони відпочинку на приватну. Йдеться про площу 21 гектар.

Тим часом, як пояснюють самі АТОвці, на території пагорба Слави вони хочуть побудувати алею, присвячену героям АТО. До речі, там вже посаджені дерева, які будуть входити в склад меморіалу.

Нагадаємо, що на останній сесії міської ради учасники АТО приходили до мера міста з проханням виділити їм ділянку під забудову в районі Пагорбу Слави. Розглядом цього питання займеться спецкомісія, до складу якої увійдуть депутати міської ради, три представника спілки учасників АТО та громадські активісти.

[media=0]      

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень