Будівельна «битва» за землю біля Рівненської ОДА: чим прославилися компанії-претенденти

А їх усього дві

На найближчу сесію Рівненської облради винесуть рішення про погодження інвестиційного договору між управлінням ради та приватною компанією на будівництво комплексу комерційно-ділової активності з готелем та житловими приміщеннями за адресою колишнього кінотеатру «GONZO» на земельній ділянці площею 0,24 га поблизу Рівненської ОДА.

Однак, на останніх комісіях свою зацікавленість у недопущенні цього виявила ще одна будівельна фірма.

Журналісти видання «ВСЕ» з’ясували, чим запам`ятались рівненські компанії, які хочуть будуватися у центрі міста.

Центр Рівного. З одного боку Рівненська ОДА, з іншого - невеличкий парк. Між ними - закинута місцина, що ідеально підходить для зведення дійсно вартісного житла. Старий кінотеатр «GONZO» давно не є «перлиною» у діловому районі міста і, як і всі закинуті будівлі, - відлякує. Власником «ласого шматка» землі є громада області, в обличчі Рівнеоблради. Нарешті, депутати зважились почати щось з ним робити й оголосили конкурс метою якого є обрання найкращого проекту на будівництво.

Серед двох претендентів комісія обрала кращий і подала його на затвердження до облради. Звісно, вона була зацікавлена у якості будівництва, адже за умовами договору частина новозбудованого приміщення перебуватиме у власності громади області. Переможцем конкурсу стала компанія ТОВ «БК Інтер-буд».    

ТОВ «БК Інтер-буд»

Компанія належить до мережі «ТОРГБУД-СЕРВІС». Вони пов`язані власником Юрієм Чабораєм. Група компаній «Інтер Бетон» займається виробництвом і перебуває на ринку Рівненщини вже понад 10 років.

Компанія відома будівництвами промислових та житлових об`єктів по всій області та за її межами, проте візитівкою компанії став ЖК «LuxurySquare». Нині фірма завершує у Рівному будівництво котеджів «Greenville».

Також компанія «Інтер Бетон» відома підтримкою спортсменів області. Найгучнішим стало спонсорування «Вересу», коли футбольна команда тільки почала існувати. Окрім цього, будівельники подарували футболістам їх «зірковий» автобус. А ще фірма підтримує безліч спортсменів фінансово і допомагає добратись до місць проведення змагань.  

У реєстрі судових рішень позовів до мережі компаній віднайти, ймовірно, нереально. Усюди вони виступають позивачем і дуже часто до державних органів.

Єдиним непорозумінням зі сторони ЗМІ став видобуток піску на Здолбунівщині. Тоді компанія заявила про намір видобувати пісок, роздавши безліч обіцянок по благоустрою села голові, проте представники так і не приїхали на сесію, аби підтвердити перед депутатами свої інвестиційні обіцянки. Однак, як згодом стало відомо, вони були дотримані і в селищі, де проводиться видобуток піску, фірма відсипала дороги та допомагає селищній раді.

Згідно з планами на будівництво, компанія має збудувати 13-поверхову будівлю з магазинами, офісами, готелем та квартирами. Частину цього приміщення повинні передати громаді області.

ТзОВ «Ажур» ЛТД

Компанія заснована Андрієм Ільчуком і Вячеславом Кочубеєм. Частина належить також акціонерному товариству «ЗАКРИТИЙ НЕДИВЕРСИФІКОВАНИЙ ВЕНЧУРНИЙ КОРПОРАТИВНИЙ ІНВЕСТИЦІЙНИЙ ФОНД «ФІНРАЙЗ».

Ільчук та Кочубей відомі своїм зв`язком з будівництвом «Шоколад», який є проектом скандального «Набережного кварталу».  

Варто зазначити, що «Набережний квартал» втрапив в історію не лише через уникнення аукціонів, а й завдяки фірмі «Офіс дизайн». Це компанія, яка намагалась розпочати будівництво на Пагорбі Слави. Утім, громадські активісти зуміли зупинити цей процес.

Проте, незважаючи на гучні скандали, компанія декларує свої наміри у будівництві. А це три черги будівництва 16-поверхових будинків, де згідно з нормами висотність не повинна перевищувати 14 поверхів. Тобто, навіть знаючи про порушення, будівництво все одно задекларували. До слова, мешканці сусідніх будинків уже були проти будівництва фірмою «АЖУР».

 

З компанією «БК Інтер-буд» Рівнеоблрада підготувала угоду, яка конкретно регламентує зобов`язання забудовника. Та вже на найближчій сесії депутати мають погодити будівництво.

Втім, кулуарами поповзли чутки, що депутати можуть за це не проголосувати, хоча і є позитивно налаштована більшість, яка розуміє користь від проекту громади області. Або ж будівля «GONZO» лишиться на своєму місці, не приносячи жителям Рівного жодної користі.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень