Будинки «сиплються» у прямому ефірі: Туреччину «добивають» афтершоки. Жертв - тисячі (ФОТО/ВІДЕО)

Українська влада повідомила, що перевіряє наявність українських громадян серед постраждалих

У понеділок, 6 лютого, на кордоні Туреччини та Сирії - в провінції Газіантеп — стався землетрус — один з найпотужніших за останніх 100 років.

Турецька влада повідомила, що кількість загиблих зросла до 912. А міністр охорони здоров'я Сирії сказав про 237 загиблих.

Таким чином кількість жертв перевищила пів тисячі людей. Ще кілька тисяч людей поранені.

Є припущення, що кількість жертв стрімко зросте в найближчі години.

Геологічна служба США повідомила, що землетрус магнітудою 7,8 стався о 04:17 за місцевим часом на глибині 17,9 км поблизу міста Газіантеп.

— Посольство України в Туреччині взаємодіє з турецькою владою, перевіряє наявність українських громадян серед постраждалих.

 

Для допомоги українцям в Туреччині на базі посольства відкрито дві «гарячі лінії»: +90 539 550 98 98 та +90 312 442 15 93.

 

Родичі в Україні можуть також звертатися на «гарячу лінію» МЗС: +380 44 238 15 88, – написав у фейсбуці речник МЗС Олег Ніколенко.

Президент України Володимир Зеленський у твіттері висловив готовність надати необхідну допомогу турецькому народові.

Туреччина розташована в одній з найактивніших сейсмонебезпечних зон у світі. 1999 року понад 17 тисяч людей загинули після потужного землетрусу в районі Ізміту на північному заході країни.

Після землетрусу на півдні Туреччини відчувалися сильні афтершоки. (Афтершок – це підземні поштовхи, які слідують за землетрусом і генетично з ним пов'язані).
 
Найсильніший афтершок магнітудою 6,7 стався приблизно за 32 кілометри на північний захід від епіцентру основного землетрусу. Потім через 19 хвилин після основного землетрусу стався ще один сильний афтершок магнітудою 5,6.

У Турецькому Діярбакірі після нового землетрусу в прямому ефірі почав падати будинок.

Україна може відправити рятувальників до Туреччини, повідомив голова МЗС Дмитро Кулеба. Координація з турецькою стороною вже відбувається.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень