У Рівненській ОДА пояснили, чому в аеропорту виникла заборгованість з виплати зарплат

Через це працівники не можуть подавати документи на оформлення субсидій чи отримувати лікарняні

Фінінспекція зацікавилася аеропортом, бо не усунули недоліки.Лист про це вже надійшов в облраду.

Аудит проводився два роки тому і був виявлений ряд недоліків, про що зазначили в офіційному висновку. За останній рік їх або не усунули, або зробили це частково, це і стало підставою для повторного звернення.

Про це нам в інтерв’ю розповів заступник голови ОДА Ігор Тимошенко. Але це не єдина загроза, яка нависла над рівненським летовищем. Патова ситуація – борг підприємства, який сягнув ось вже 20 мільйонів гривень.

Тут також є борг перед працівниками, яким вже кілька останніх місяців не платять заробітну плату.

Директор аеропорту Ігор Насинюк вимагає, щоб борг погасили за рахунок обласного бюджету. У відповідь область ставить перед керівником питання про неефективне управління підприємством, яке призвело до такої ситуації.

Починаючи з 2016 обласна адміністрація разом з обласною радою знайшли кошти, передбачили ряд заходів, допомогли відремонтувати пункт прильоту і відльоту, зустрічались з туроператорами і зробили все для  того, аби Рівненський аеропорт «полетів».

 

Але так не може бути, що аеропорт буде лише тратити гроші, а обласний бюджет буде їх дотувати. Ми маємо вирівняти ситуацію, яка склалась до цього, допомогти аеропорту можливо з обладнанням чи будівельними роботами, але забезпечувати вдалу комерційну політику, прибутки підприємства про це має думати безпосередньо керівник. Адже у інвесторів, у депутатів облради мають бути гарантії, що з вкладеними в аеропорт грошима вчинять розумно» - прокоментував позицію ОДА голова Олексій Муляренко.

Шлях порятунку цього об’єкту вбачають в рамках так званої «програми розвитку рівненського аеропорту». Профільний заступник з економічних питань Ігор Тимошенко зазначив:

Програма прийнята у травні цього року. Хто її розробляв, хто її ініціював? Не керівництво аеропорту, а ОДА. Програма це механізм вирішення питань, що накопичились в аеропорту. Якщо раніше практикувалось перераховувати гроші просто в статуний фонд підприємства, то тепер потрібна підстава – програма. І ми в ОДА її розробили. Сідали разом з податковою, рахували скільки потрібно коштів, як вийти на реструктуризацію боргу. Питання в тому, що треба рухатись.

Ми, зрештою, повинні відійти від того, що б казати кому і що робити. Є аеропорт, який має функціонувати!» - зазначив

Розповідає, що в програмі передбачено через три роки подолати такі проблеми як погашення боргу, закупівля необхідного обладнання для обслуговування літаків, умови для інвесторів (можливість концесії).

Під програму облрада і має виділити гроші, але вже в бюджеті на 2019. Цього року кошти з перевиконання були досить невеликі, що і не дозволило почати фінансування негайно.

Найперш, запевняють, виділять гроші щоб видати людям зарплату.

Наші новини у Тelegram. Номер у Viber063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень