Борги за світло: українців попередили про відповідальність

І хоча під час воєнного стану відключати боржників від електрики не можна, про списання боргів все одно не йдеться

Українці з початку повномасштабного вторгнення накопичили суттєву суму боргів за комунальні послуги. Разом з тим за борги в умовах війни не нараховують штрафів чи інших санкцій, й не відключають боржників від послуг.

Побутові споживачі компанії YASNO яка обслуговує Київську область та кілька інших регіонів заборгували за спожиту електроенергію близько 2,5 млрд грн. Попри те, що ситуація з живленням покращилася і планових відключень наразі не застосовують, платіжна дисципліна багатьох клієнтів залишає бажати кращого.

Водночас постачальники послуг потребують ресурсу для відновлення мережі знищеної ворогом під час обстрілів.

Але без стабільного надходження коштів усередині країни можливості оперативно поповнювати запаси обладнання будуть обмежені. Зниження рівня оплат хоча б на 1% – це нестача сотень мільйонів гривень для проведення ремонтних робіт. Якщо вони не продовжуватимуться, існує велика ймовірність аварійних ситуацій та знеструмлення житлових кварталів, – йдеться у повідомленні постачальника.

Списувати борги по завершенню війни не будуть. Таке рішення прийнято лише щодо власників знищеного житла, де фактично й не відбувається споживання комунальних послуг. Тож повертати борги таки доведеться. Крім того, після війни постачальники знову отримають право відключати боржників від послуг.

У такому випадку доведеться не тільки сплатити борги, але й оплатити знову послугу з підключення до постачання.

Нагадаємо, і про субсидії. Наявність боргів головна передумова що допомогу на оплату комірного перестануть виплачувати. Органи соціального захисту можуть відмовити у наданні субсидії за наявності заборгованості більш ніж за три місяці на суму понад 680 грн (40 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян).

Джерело: На пенсії

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень