«Вони там і алкоголь вживають, і малу нужду у пляшки справляють», - про безхатьків у центрі Рівного

Мешканців Рівного схвилювала публікація Радіо Трек про безхатька, який влаштував лігво у центрі Рівного

Сайт Раідо Трек писав про те, що у патрульній поліції пояснили, що не мають права перемістити безхатька, скажімо, у притулок для таких осіб, як він, на вулиці Дубенській. І покарати за лігво у центрі міста не можуть, бо він нічого не порушує. 

Декого з рівнян обурило таке пояснення поліції. Вони писали про це у соцмережі Фейсбук. Інші користувачі соцмережі виступали на захист безхатька, або пропонували спосіб вижити його з центру міста. Ми зібрали найцікавіші з коментарів: 

Svetlana Marchenko Алкоголь вживає, поряд часто стоять пивні пляшки. Якщо щодня для вимушеної дезінфекції мити це місце розчином хлору, то бомжик сам звідти вибереться.

Лариса Рабинюк Стидоба! А ми, жителі цього міста, маємо право не бачити цього???

Ірина Солодуха В Європі це нормальна практика, але єдине, що ці люди стежать за своім місцем, щоб там не було брудно.

Olya Shahin Ну, в Празі я бачила як поліцейські "просять" з центральних вулиць безхатченків. Це ж центр, обличчя міста і безпека.

Надія Балабушка Це, справді, жахливо. Куди дивиться міська рада? Хай ідуть до мера до хати і лягають там, господарють біля воріт. Це ж центр міста. ЖАХ!

Тетяна Вуйлова Це огидно, бо там банкомат, яким люди не можуть нормально користуватися... Там поруч пошта, а скрізь - антисанітарія...

Галина Швидків Він там ще з минулої зими. Це ж яке здоров' я треба мати щоб і в дощ, і в сніг спати на плитах!

Taras Hodun В нього кожного ранку тара від пива й водяри стоїть, сумніваюсь, шо там чай чи глюкоза. Шкода звичайно, але всім начхать на таких, як він.

Руслан Лещенко Йому треба допомогти з ночівлею, їжею, роботою соцслужбам. А то за собак турбуются, а людину не бачать.

Liudmyla Usik І раніше було - біля Бахуса та й зараз ще є. Європа тут ні до чого. Приміром, у Празі чи Франкфурті біля станцій метро особливо можна стільки бомжів сплячих прямо на асфальті побачити, що вам і не снилось. А собакам допомагають люди, бо, можливо, собака залежна від людини. А людина зачасту (не кажу, що конкретно цей чоловік) доводить до такого стану (алкоголізму) себе сама, або допомагають «колеги».

Тетяна Радовенчик Це вже роками. І він там не один. І алкоголь вони розпивають, і "малу нужду" справляють в пластикові пляшки (5-літрові). Сморід навколо нестерпний. І це центр міста - європейського? І собаки часто гарчать на людей. І таке враження, що центром керують безхатьки. Це їхня територія. Чому нема такого в інших містах? Може, варто запозичити у них досвід?

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень