Богослужіння у 786 храмах Рівненщини проходили у Вербну неділю. Поліція не штрафувала

Правоохоронці проводили роз’яснювальну роботу

Богослужіння на Вербну неділю проходили у 786 культових спорудах області.

Правоохоронці у складі мобільних груп проводили роз’яснювальну роботу серед настоятелів храмів і вірян щодо дотримання карантинних обмежень. Однак у деяких церквах та поблизу них виявили перебування понад встановлену кількість осіб, інформує прес-служба поліції області.

Під час перевірки поліцейськими Святопокровського храму у селищі Млинів у приміщенні церкви було майже 50 осіб, значна кількість яких перебувала без захисних масок.

 

Аналогічна ситуація склалася і у храмі Архангела Гавриїла у місті Дубно.

 

Скупчення людей поблизу культових споруд були зафіксовані на територіях Свято-Воскресенського собору, Свято-Георгіївського подвір'я Свято-Миколаївського Городоцького жіночого монастиря та Храму всіх Волинських святих у Рівному.

Загалом 12 квітня до відділів та відділень поліції у Рівненській області надійшло 17 повідомлень щодо можливих порушень карантинних заходів представниками релігійних громад.

Усі вони зареєстровані у Журналі єдиного обліку заяв та повідомлень про вчинені кримінальні правопорушення та інші події.

За 5 фактами інформація не підтвердилася, а за 12 — проводиться перевірка.

У поліції зауважують, що в умовах запроваджених обмежувальних карантинних заходів діяльність поліцейських спрямована, передусім, на превентивну, а саме – роз’яснювальну роботу серед населення.

Утім, у випадках систематичного ігнорування карантинних обмежень правоохоронці складатимуть протоколи про адміністративні правопорушення.

Читайте також: Збиратися біля храмів може заборонити суд. ХТО має позиватися (ФОТО)

На забезпечення публічної безпеки та порядку минулої неділі задіяли 320 працівників поліції та 35 військовослужбовців Національної гвардії.

За матеріалами відділу комунікації поліції Рівненської області

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень