Бо все одно втечуть: у Рівному не хочуть збільшувати штат стратегічного управління

Про це говорили на засіданні бюджетної комісії міськради

Начальник управління стратегічного розвитку та інвестицій Сергій Гемберг просив збільшити штат на три людини. Пояснював, що ці працівники писатимуть проекти, які приноситимуть місту гроші.

Але заступник міського голови Сергій Васильчук вважав, що штат управління збільшувати не потрібно. Бо писати проекти можна й іншим способом:

Можемо зробити дуже просто: дати гроші по програмі на написання проектів, найняти фахівців, які за це отримують гроші і знають, як писати. Ми за це заплатимо гроші і отримаємо якісні, гарно написані, сучасні проекти.

 

Пункт програми «кошторис» - "вартість написання проектів для подання туди-то й туди-то". Ми передбачаємо гроші, нікого не наймаємо, нікого не учимо. Навчених людей, які вже мають досвід, ми їх наймаємо, платимо їм гроші й отримуємо готовий результат.

Такий спосіб, на думку Сергія Васильчука, більш ефективний. Бо вже в управління брали людей для написання проектів. А вони після того, як навчилися це робити, перейшли працювати у ці проекти, бо там зарплата більша, ніж на чиновницькій роботі – до 1000 євро.

Інші депутати пропонували додати у  штат спочатку одну людину. А після того, як управління покаже ефективну роботу, додати ще.

Але Сергій Гемберг на це не погоджувався:

Одна людина не додасть ефекту і не зробить ніякої погоди. Як варіант, дайте нам хоча б дві людини для того, щоб якщо одна людина у відрядженні, то щоб була їй заміна.

 

Ще хочу вам наголосити, що у нас один спеціаліст перебуває на декретному місці. Тобто якщо в червні людина повернеться з декретної відпустки, то їй повністю за 5 років потрібно буде входити у курс справи і це займе певний час.

До спільної думки члени комісії так і не дійшли. Але остаточне рішення з цього приводу прийме міська рада на сесії.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень