Біженців чекає ще одне переселення

Міністри внутрішніх справ ЄС домовилися перерозподілити 40 тисяч біженців

На позачерговій зустрічі міністрів внутрішніх справ Євросоюзу в Брюсселі офіційно ухвалено спільне рішення про перерозподіл 40 тисяч біженців з Греції та Італії серед країн ЄС. Тож тепер біженці на добровільній основі будуть прийняті іншими країнами Євросоюзу. Попередні квоти станом на липень 2015 року передбачали розселення 32 тисяч осіб. З подальшими діями мають визначитися до кінця року.

Міністри внутрішніх справ також обговорили план президента Єврокомісії Жан-Клода Юнкера щодо перерозподілу 120 тисяч біженців через обов’язкові квоти. Таким чином, навантаження на Грецію, Італію та Угорщину зменшиться. Однак, таке рішення не всім до вподоби, - Словаччина напередодні погрожувала накласти на нього вето. Рішуче "ні" лунало також з Варшави. Прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон також підтвердив, що його країна не братиме участі в системі європейських квот щодо перерозподілу біженців.

Ірландська міністерка внутрішніх справ Френсіс Фітцджеральд заявила, що пропозиція щодо обов'язкових квот "сьогодні не розглядається". Поки що йдеться про те, щоб досягти політичної єдності щодо цифри у 120 тисяч біженців. Втім, за словами одного з європейських дипломатів, не зовсім зрозуміло, чи є таке рішення добровільним, чи ж обов'язковим до виконання.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень