Біля рівненського палацу дітей та молоді з’являться лавки

Вже до кінця цього року

У 2016 році громадські активісти Рівного виграли конкурс на фінансування з громадського бюджету проекту благоустрою парку на Грабнику. Йдеться про територію біля Рівненського міського палацу дітей та молоді.

На проект просили понад мільйон гривень. Однак і досі тут немає ні ліхтарів, ні обіцяних доріжок, викладених бруківкою.

Автори проектів Оксана Майборода, Аліна Костюкевич та Зураб Кантарія не змогли їх реалізувати через те, що чиновники ніяк не могли розібратись із землею занедбаного парку.

Землю спочатку мали б передати на баланс парку ім. Шевченка, втім цей процес так і не відбувся, каже начальник управління культури та туризму Тарас Максименко:

Раніше ми планували дві земельні ділянки, на яких розташована зелена зона, передати на баланс адміністрації парку ім. Шевченка. Щоб вони втілювали проект. Але з’ясувалося, що дозволи на всі роботи потрібно буде брати аж у Києві. А от управління капітального будівництва має право щось робити без відведення землі. Тому й вирішили передати реалізацію проектів в УКБ.

Одна з авторів проекту відновлення парку Оксана Майборода каже, що спочатку тут зроблять освітлення:

Парк буде розбито на певні зони, які облаштовуватимуть поетапно. Для початку потрібно зробити освітлення, щоб там можна було безпечно пересуватися. Передбачаємо, що на нього буде витрачено приблизно 600 тисяч гривень. Мені важко сказати, у скільки обійдуться пішохідні доріжки. Однак лише забезпечивши безпеку, можна облаштовувати дитячі зони, спортивні майданчики та територію для вигулу собак.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень