Більше 72% українців вважають себе бідними

Такі дані оприлюднює Держкомстат

Частка українських домогосподарств, які суб'єктивно відносять себе до бідної частини населення, збільшилася в 2015 році в 1,3 рази порівняно з 2008 роком, з 56,9 до майже трьох чвертей - 72,3%.

Про це пише  Дзеркало тижня з посиланням на дані Держстату.

Як зазначається, частка тих, хто вважає себе середнім класом, скоротилася в 2,7 рази - з жалюгідних 1,9% в 2008 році до 0,7% в 2015.

В півтора рази скоротилася частка домогосподарств, які відносять себе до "проміжної категорії" між бідними, але і не середнім класом, - з 41,2 до 27,0%.

А в блоці питань про те, як змінився їх матеріальний добробут порівняно з попереднім, 2014 роком, лише 4,4% домогосподарств вважають, що він покращився або "швидше покращилась", 30% - не змінився, а дві третини (65,7%) вважають, що він погіршилося або швидше погіршився.

І, нарешті, половина домогосподарств вважає, що в поточному, 2016, році їхнє матеріальне становище погіршиться, 41,6% - що залишиться без змін і лише 5,4% все-таки сподіваються, що воно покращиться.

Нагадаємо, за даними макростатистики, кінцеві споживчі витрати домогосподарств, що включають і негрошову частина споживчих витрат, скоротилися порівняно з 2014-му на 20,2%, а з грошової частини - дещо менше (на 18,0%).

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень