Більше питань не буде. Україна отримала офіційні документи від ЮНЕСКО щодо борщу

Він офіційно у списку всесвітньої нематеріальної спадщини

Міністерству культури та інформаційної політики України урочисто передали  оригінал сертифіката ЮНЕСКО про включення елементу «Культура приготування українського борщу» до Списку нематеріальної культурної спадщини, що потребує термінової охорони. 

Серед численних складних робочих питань трапляються і такі приємні моменти. Радіємо цьому досягненню України на світовій арені та активно працюємо над новими, – сказала Катерина Чуєва, членкиня Національної комісії у справах ЮНЕСКО та заступниця Міністра культури та інформаційної політики. 

Раніше український борщ увійшов до списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО, що потребує термінової охорони.

Відповідне рішення ухвалили 1 липня на 5-му позачерговому засіданні Міжурядового комітету з охорони нематеріальної культурної спадщини.Тоді міністр культури Олександр Ткаченко написав таке:

Перемога у війні за борщ – наша! Битва за борщ була розпочата ще до війни. І скільки б Маша Захарова не розповідала, що «книги з кулінарії заборонялися, а рецепт страви тримали в таємниці та забороняли готувати» і взагалі наш борщ – це «прояв екстремізму та нацизму», цей «прояв екстремізму» тепер офіційно український, і офіційно під охороною ЮНЕСКО

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень