Більше не гірчитимуть: як часто потрібно поливати огірки, щоб не занапастити врожай?

Поради від городників

Огірок на 95% складається з води, тому вона огіркам життєво необхідна. Без неї овочі починають гірчити, листя сохнути, а зав'язі опадати. Але якщо води буде забагато - це їм може зашкодити.

Як краще поливати огірки - під корінь чи по листю? 

По листю найкраще поливати зранку. Тоді протягом дня навколо огірків буде зберігатися підвищена вологість. Поливати під палючим сонцем огірки не можна - на листках з'являться опіки.

Огірки будуть смачними та хрусткими: 2 підживлення з кальцієм забезпечать врожай мрії

Якщо поливаєте під корінь, то ґрунт під огірками слід зволожувати в радіусі 15 см і на глибину 15-20 см. Але при цьому стежте, щоб земля у кореневої шийки була сухою, інакше почне гнити корінь. Поливайте слабким струменем, ґрунт зверху не ущільнюйте. Полив під корінь можна робити як вранці, так і ввечері, коли вже спала спека.

Важливо: поливати огірки можна тільки теплою водою - 25-28°С. Тоді надлишки вологи будуть випаровуватися. Якщо поливати огірки холодною водою, то втратите зав'язь.

 

Як часто потрібно поливати огірки у відкритому ґрунті?

  • До початку цвітіння огірки поливають 2 рази в тиждень - 4-5 л на 1 кв. м з урахуванням опадів. Якщо пройшов хороший дощ, то полив можна пропустити;
  • у період зростання огірки поливають 1 раз в 5 днів - кількість води така ж;
  • коли з'явилися зав'язі та до закінчення збору потрібно поливати 3 рази в тиждень - до 8-12 л на 1 кв. м.
  • З середини серпня і до кінця сезону огірки поливають 1 раз в 10 днів з розрахунку 7-8 л на 1 кв. м.

Важливий момент: у холодну або похмуру погоду поливати огірки потрібно менше - в цей час вони погано всмоктують вологу. Якщо її буде багато, то коріння буде загнивати, а на листках з'явиться грибок. 

 

Як правильно поливати огірки в теплиці?

У поливу огірків в теплиці - свої особливості. Температура всередині теплиці вища, ніж на вулиці, тому огірки поливати потрібно частіше, але невеликими порціями.

Як часто поливати огірки в теплиці:

  • до початку цвітіння в сонячну погоду - 1 раз в день, на 1 кв. м площі потрібно 3-5 л води;
  • після появи зав'язей і під час збору врожаю - 1 раз у 2-3 дні, на 1 кв. м потрібно 10-14 л води;
  • з середини серпня і до кінця огіркового сезону - 1 раз в 1-2 тижні, води потрібно буде така ж кількість - 10-14 л на 1 кв. м.

Важливий момент: правило поливу в похмуру погоду і при похолоданні стосується й теплиці. В цей час всередині неї падає температура, тому поливати тепличні огірки потрібно рідше - орієнтуйтеся на вологість ґрунту.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень