Біла халатність: у Рівному судитимуть лікаря, який не врятував життя потерпілого в ДТП

Автопригода, що трапилася у червні торік, набула розголосу у Рівному. Тоді на перехресті вулиць Соборної та Пушкіна водій легковика «FORD Fiesta» наїхав на 29-річного мотоцикліста Ростислава, який в той час їхав за тортом на День народження дружини.

Внаслідок ДТП постраждалий отримав політравми, але був у свідомості. У лікарні, через кілька годин після госпіталізації, чоловік помер. Рідні нарікають, що лікарі надто не квапилися у наданні меддопомоги і не одразу діагностували у потерпілого розрив селезінки. На їхню думку, це і спричинило летальний наслідок. Це довели і правоохоронці:

 

- У процесі досудового розслідування, яке здійснювали слідчі Рівненського відділу поліції за процесуального керівництва Рівненської прокуратури встановлено, що лікар-хірург Рівненської обласної лікарні через неналежне виконання своїх професійних обов`язків, внаслідок недбалого до них ставлення, під час чергування в медичному закладі у червні 2015 року, не надав належну медичну допомогу 29-річному чоловіку, доставленому з політравмою внаслідок дорожньо-транспортної пригоди. Того ж дня  пацієнт помер. Згідно із висновком комісійної судово-медичної експертизи, життя потерпілого можна було б врятувати при наданні належної медичної допомоги.

 

За вказаний злочин передбачено покарання у вигляді  позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 5 років або виправні роботи  до 2 років, чи обмеження або позбавлення волі на строк до 2 років.

Нагадаємо, у Рівному також судитимуть лікаря обласної дитячої лікарні за смерть 5-річної дитини.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень