Біблії, яких не показували раніше, з’явились у музеї у Рівному

Особлива виставка

Напередодні в приміщенні Рівненського обласного краєзнавчого музею відбулося відкриття виставки «Реформація: від витоків до сьогодення», присвяченій 500-літтю Реформації.

Відкриття виставки відвідав директор Державного архіву Олег Дзецько. На фото він із директором музею Олександром Булигою.

На виставці висвітлюються сторінки історії протестантизму на теренах Рівненщини, особливості розвитку та напрямки діяльності протестантських спільнот.

Основу експозиції складають унікальні фото, рідкісні книги, меблі та картини з молитовних будинків, богослужбовий одяг, друкарські апарати, архівні документи, надані для експонування Державним архівом Рівненської області.

Нагадаємо, у 2017 році відзначається 500-річчя від початку масштабного духовного відродження, яке назавжди змінило хід історії. Початком Реформації заведеноо вважати виступ німецького ченця Мартіна Лютера 31 жовтня 1517 року, який у цей день прибив 95 тез до брами собору у Віттенберзі.

Соціальні явища, породжені Реформацією, є одними з найбільш впливових в історії людства, кажуть у Раді Євангельських протестантських церков в Україні.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень