«Безкоштовний хліб забирають жінки в норкових шубах!» - рівненські продавці про соціальні полиці

«Приходять по чотири рази за день і забирають усе»

Вчора у соцмережі Фейсбук користувачка Сніжана Пастушенко виклала історію про те, як у продуктовому магазині «Колосок» пенсіонеру-інваліду не дали хліба із соціальної полиці. Люди кладуть на них продукти, куплені в магазині за свій кошт, аби малозабезпечені громадяни могли полегшити собі життя. Своєю чергою, рівнянка повідомляє, що дідуся не тільки сказали покласти хліб на місце, але й обізвали бомжем. Цю історію читайте тут:

«Ти що, бомж? Поклади на місце!». Рівненському пенсіонеру-інваліду заборонили брати безкоштовний хліб

То що ж кажуть про це продавці «Колоска»? Сьогодні у магазині ми застали пані Оксану. Про випадок із пенсіонером-інвалідом каже, що нібито не пам’ятає такого. Своєю чергою, продавець розповіла нам про те, скільки «нужденних» щоденно беруть безкоштовний хліб:

У нас хто скільки хоче, той стільки й бере. Є така, що скільки є, стільки й забирає. При мені по чотири рази на день приходить. Зранку – усе забере. Знову прийде – забере. Ще раз прийде з сумкою. І ще раз - ті ж самі гості, в ту ж саму хату! Нікому не залишається.

В норкових шубах, в норкових шапках приходять. Посвідчення пенсіонера показують, і кажуть: «Дайте! Ми пенсіонери – нам треба!» Раз у нас брали інтерв’ю. Ми покликали жіночку, що поряд торгує, аби та взяла на камеру хліб. Так хотіли показати, що він безкоштовний. І відтоді, коли вона заходить до нас на каву – постійно бере буханку.

Окрім цього, пані Оксана розповіла нам про інші цікаві випадки. Так, одного разу приходила в «Колосок» пенсіонерка, яка ще й перебирала, скаржиться продавець:

Вона мені каже: «Дайте половинку чорного». Я потягнулася за хлібом, а вона: «Ні, мені з тої полиці, де безкоштовний!» А сама в такому пальто, яке бідний собі не дозволить. Я кажу, щоб той брала, але ж там білий лежить. То вона мені відповідає: «А я не хочу білий, відріжте мені чорного. Потім хтось купить та покладе чорний, то ви покладете його назад на полицю». А як це так може бути?

Таким чином, за час існування соціальної полиці в магазині «Колосок», продавці почали з осторогою ставитись до чергового «нужденного» пенсіонера.

Саму ж поличку встановив чоловік на ім’я Олександр приблизно три тижні тому. Про таку акцію він почув із сусідніх міст. Кожного дня продавці кладуть хліб на соціальну полицю, а Олександр відшкодовує вартість товару зі своєї кишені. Своє прізвище чоловік не називає. Говорить, він депутат і не хоче себе рекламувати.

Окрім магазину «Колосок», такі полички є ще в кількох торгових точках Рівного, повідомляють жителі міста. У супермаркеті «Фуршет» теж проблема з «мисливцями» за безкоштовним хлібом. Персонал говорить, що люди приходять лише за ним.

Деякі покупці спочатку беруть те, що лежить на безкоштовній полиці, а потім скуповуються в супермаркеті на кілька сотень гривень. Ковбаси, горілка й таке інше. Справді нужденні завжди запитують перед тим, як взяти. 

У супермаркеті додають, що іноді хліб бере і молодь.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень