Безкарний син рівненського судді, або Як порушити ПДР без штрафів і конфіскації прав

В законний спосіб

Іван Торчинюк, син судді Рівненського господарського суду, кермував автомобілем у нетверезому стані, за що його зупинили поліцейські. Інцидент стався в Луцьку 27-го листопада 2016 року о 3-ій годині ночі. Однак Луцький міськрайонний суд виніс свою постанову лише місяць тому. Про це повідомляє сайт журналістських розслідувань «Четверта влада».

У постанові суду від 20-го квітня йдеться, що молодика зупинили патрульні. Торчинюк їздив нетверезий за кермом автомобіля марки «BMW». Однак, водій заперечував, що був п’яний.

Син судді відмовився дути в пристрій «Драгер», що вимірює вміст алкоголю в крові, тому його направили на медичний огляд, йдеться в постанові суду. Там вже й встановили, що хлопець вжив достатню кількість алкоголю, щоб перебування його на місці водія, під час кермування автомобілем, визнавалося незаконним згідно з чинним законодавством України.  

Патрульним Торчинюк сказав, що живе в Києві, відтак  його направили до Голосіївського районного суду м. Києва. 

На всі виклики до Голосіївського райсуду Києва на розгляд його справи, порушник жодного разу так і не з`явився. Тому справу передали на розгляд до Луцького міськрайонного суду.

На той час (лютий, 2017 рік, - ред.) строки адмінвідповідальності його ще не збігли.

Однак і в Луцькому суді сина рівненського судді так і не побачили особисто. Іван Торчинюк попросив розглянути свою справу без його присутності,

оскільки він – на навчанні за кордоном. 

Розгляд справи призначили на 20 квітня, коли вже закінчився тримісячний строк накладення стягнення, суддя Луцького міськрайонного суду Андрій Сівчук визнав винним Івана Торчинюка у керуванні транспортними засобами у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп`яніння та закрив провадження у справі.

Будь-яких стягнень до Івана Торчинюка суд не застосував. Штрафу хлопець не платив, права у нього не конфіскували. Апеляцію він теж не подав.

Зазначимо, що його батько – суддя Вадим Торчинюк – теж неодноразово мав справу з правоохоронцями через свої порушення. Служитель правосуддя ставав героєм журналістських розслідувань.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень