Без нього Рівне - не історичне місто. Що розробляють на замовлення управління архітектури? (ФОТО)

Ця річ також допоможе вирішити питання з незаконними забудовами

Історико-архітектурний опорний план Рівного закінчать лише у вересні. Він має стати основою для створення генерального плану міста.

Його розробкою займаються працівники Львівської архітектурно-реставраційної майстерні. Цей проект в них замовило управління архітектури Рівного та має заплатити їм за роботу близько мільйона гривень.

 

За рік роботи проектанти перебрали всю можливу інформацію про пам’ятки, топографічні дані та ряд статей, які допоможуть у відтворенні історичної карти міста.

Роботу мали закінчити першого червня, однак виникли деякі складнощі, тому здачу проекту перенесли на початок вересня цього року.

Наразі в приміщенні рівненського міськвиконкому пройшла нарада, де автори майбутнього історико-архітектурного плану презентували свої напрацювання та обговорили подальші дії.  

Фактично проект завершений на 80%, розповідає заступник керівника Рівненської спілки архітекторів Валентин Дем’янов:

Завершується етап збору вихідних даних, але є питання певної коороднинації роботи. Для цього ми розробили механізми. До таких механізмів у першу чергу належить комісія, яку сьогодні вирішили створити розпорядженням міської влади.

 

Вона допомагатиме проектантам у роботі. До комісії ввійдуть фахівці, начальники управлінь і громадськість.

Такий план потім затверджується в Києві у Міністерстві культури. На карті будуть позначені всі архітектурні пам’ятки – це 3 національні, 14 – місцевого значення та 54 нових, які управління культури подало на розробку проектантам в минулому році.

Виконавці робіт мають визначити історичний центр міста та встановити охоронні межі рівненських пам’яток, щоб вберегти територію міста від новобудов, які можуть зіпсувати його вигляд в очах туристів.

Важливо, що без історико-архітектруного опорного плану Рівне може залишитись без статусу міста історичного значення згідно постанови Уряду.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень