«Без паніки! Кисень є»: у МОЗі переконують, що готові до чергової хвилі

Постачальники кисню вже почали формувати резерви

Медичні заклади будуть забезпечені киснем у разі стрімкого зростання потреби. У цьому сьогодні запевнили в Мінохорониздоров`я України.

Кажуть, для цього торік уряд виділив регіонам понад 1,5 млрд грн. За ці гроші на місцях закупляли і встановлювали кисневі станції.

Зокрема, у другому півріччі минулого року закуплено 385 кисневих станцій для лікарень.

 

Водночас у липні 2021 року функціонувало лише 50 кисневих станцій, на кінець року – вже 92. Також 118 кисневих станцій вже закуплені за кошти субвенції та наразі монтуються в лікарнях.

 

Окрім того, Медичні закупівлі України придбали 225 кисневих станцій для лікарень, які будуть приймати пацієнтів із COVID-19. Їх встановлення заплановано на січень-лютий цього року, - йдеться в офіційному повідомленні відомства.

Крім того, на сьогодні в Україні є 23 ліцензованих виробники медичного кисню. З ними вже провели «спеціальні перемовини», завдяки чому МОЗ отримав «підтвердження швидкого постачання кисню в лікарні у разі стрімкого зростання потреби».

Для цього підприємства вже формують резерви кисню у сховищах, - наголошують у Міністерстві.

Нагадаємо, під час останньої хвилі в Україні розгорнули понад 79 тис. ковідних ліжок у 547 закладах охорони здоров’я. Наразі можливості системи охорони здоров`я дозволяють розгорнути не менше ліжко-місць для лікування інфікованих ковідом.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень