Батьківщину кагору хочуть бачити побратимом Рівного

Подали цю ідею послу Франції в Україні

Йдеться про містечко Каор на півдні Франції. За давньою легендою, саме з виноградників біля Каору колись почали виготовляти вино, яке назвали «Кагор».

Як пояснила заступник міського голови Рівного Галина Кульчинська, яка подала цю ідею, Каор цікавий ще й тим, що у ньому повністю збереглася архітектура 11-13 століть:

Це старовинне містечко, яке як було в 11-12 столітті, таким воно і залишилося: з цими маленькими вузькими вуличками, будівлями з черепицею.

 

У цьому місті є міст, який збудував заменитий Ейфель – автор Ефелевої вежі.

 

У Каорі вирощують трюфелі, там є трюфельні ферми.

 

Ще місто цікаве тим, що воно – наче острів: його повністю омиває річка Лот.

Каор

Галина Кульчинська каже, що Рівне вже має неформальні зв'язки з Каором. Адже у ньому живе донька рівненської письменниці-вишивальниці Олени Медведєвої - 24-річна рівнянка Настя, яка вийшла заміж за француза. Тож книгу французькою мовою, написану Оленою Медведєвою, її донькою та зятем, подарували послу Франції Ізабель Дюмон, коли вона нещодавно перебувала у Рівному. Ця книга – це романтична історія про кохання, яке почалося у Рівному.

Галина Кульчинська каже:

На моє переконання, такі неформальні речі будують стосунки. А коли в тебе є люди, які активні там, ще й дуже люблять місто Рівне, з цього може бути дуже гарна річ.

    

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень