Балаклія: наступальна операція ЗСУ – російські медіа різко міняють тональність (КАРТА)

Армію РФ може чекати розгром під Ізюмом?

Цей текст є викладом інформації, яку поширюють російські ЗМІ та пабліки. Його взято з ФБ-сторінки Юрія Бутусова.

Генеральний штаб ЗСУ жодних коментарів з цього приводу не дає, але, вочевидь, сьогодні в Рамштайні на нашу делегацію дивитимуться з захопленням.

Карта, яку поширюють російські ЗМІ

У російській пропаганді різкі зміни. Прокремлівське видання опублікувало карту наступальної операції ЗСУ, які 6 вересня завдали одночасно чотирьох ударів. Ще два дні тому всі російські пропагандисти кричали «Жодної паніки немає», а на третій день різка зміна повістки.

Може це у них така спецоперація із залякування самих себе? Повідомляти якісь дані з українського боку ми, звісно, не будемо, та й важко повірити у такі панічні новини від нашого противника. Але, з огляду на таку карту, у Путіна і Західного військового округу ЗС РФ, в районі Ізюма, дуже погані справи.

Удар № 1. Вихідним районом зосередження українських військ росіяни намалювали село Пришиб. ЗСУ прорвали оборону армії РФ, звільнили важливий вузол доріг Волохів Яр, Семенівку, і за 2 дні підійшли до села Шевченкове. Це дуже високі темпи прориву. Якщо міряти прямо - більш ніж на 30 кілометрів, а судячи з рельєфу та доріг, частинам, що наступають, довелося подолати понад 45 км. Темпи бліцкригу.

Українське командування, вважає противник, завдало удару не безпосередньо по найкоротшому шляху, а глибоко в обхід. ЗСУ спочатку створили загрозу Балаклії, що викликало паніку у росіян, і поки ворог рятував напівоточене угруповання, головні сили ЗСУ просувалися на Шевченкове.

Судячи з карти, Шевченкове - це вузол всіх дій ЗС РФ у районі Ізюма. Ключовий вузол комунікацій, контроль якого забезпечує усіх операцій у цьому районі.

 

Вихід на Куп'янськ означає повне оточення угруповання РФ під Ізюмом, але звільнення Шевченкового означатиме розгром ізюмського угруповання, оперативне оточення, і російські дивізії будуть змушені тікати.

Для попередження контратаки військ РФ з району Ізюма, ЗСУ, судячи з даних росіян, вийшли до села Бригадирівка.

 

Це загрожує глибшим оточенням угрупованню в Балаклії, оскільки від Бригадирівки йде траса на село Веселе, що означає швидку можливість звільнення українцями Ізюма.

Удар № 2. Атака з району Чкаловське на Шевченкове. Удар допоміжний, який скував оборону Шевченкового і не дозволив ворогу організовано відступити до міста.

Удар № 3. З району Пришиба на північ від Балаклії. Удар виконав два завдання - створив загрозу захоплення Балаклії, ввів в оману командування РФ щодо справжньої мети прориву, і одночасно прикрив фланг ударного угрупування, яке атакує Шевченкове.

ЗСУ звільнили Вербівку, Яковлівку і зайняли північну околицю Балаклеї, де розташований колишній арсенал.

Там велика кількість надійних бункерів, які можуть сховати значну кількість наших військ від обстрілів. Це означає оперативне оточення Балаклеї, і загрожує повним оточенням міста.

  Удар № 4. Удар із району Байрак та Гусарівка на Нову Гусарівку та південну околицю Балаклії. Судячи з даних РФ, наші війська вийшли до траси Балаклія - Савинці, а це означає, що з'являється можливість вогневого контролю єдиної магістралі постачання російських військ.

Якщо карта, яка тиражується всіма ЗМІ РФ, відображає реальну обстановку, то наші воїни показали приголомшливу витривалість і боєздатність, оскільки силами нашої піхоти прорвано оборону ворога, який у багато разів перевершує в танках, артилерії, авіації, боєприпасах.

Разом з тим, поки що немає підстав для надмірного оптимізму. Ми не знаємо, чи правдива ця карта, чи росіяни самі з якоїсь причини перебільшують масштаби своєї поразки, можливо, щоб якось виправдати своє бажання зробити черговий «жест доброї волі».

У районі Ізюму Західний військовий округ зосередив цілу загальновійськову армію, росіяни спішно перекидають резерви з-під Харкова та з Донбасу, оскільки ситуація для російської армії склалася по-справжньому критична. Незабаром подивимося, наскільки карта є достовірною.

Якщо судити з того, що намалювала сама російська пропаганда, на російську армію під Ізюмом чекає розгром.

 

Нагадаю, український Генштаб ніяк не коментує обстановку, і достовірність зазначених даних із РФ нічим не підтверджена, реальність може бути іншою.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень